Stella Tennant Hayatını Kaybetti
ÜNLÜ STİLİ

Stella Tennant Hayatını Kaybetti

90’ların ikonik modelleri arasında yer alan İngiliz model Stella Tennant 50 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2020

Heykel gibi güzelliği ve eşsiz kişisel tarzıyla ünlü ikonik İngiliz model Stella Tennant, 50 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Karl Lagerfeld'den Helmut Lang'a kadar herkes için bir ilham perisi olan Stella Tennant 50. yaşını kutlamasından sadece 5 gün sonra aniden hayata veda etti. Ailesi yaptığı açıklamada, "Stella Tennant'ın ani ölümünü büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Stella harika bir kadındı ve hepimiz için bir ilham kaynağıydı. Çok özlenecek." dedi. Mahremiyetlerine saygı duyulmasını talep eden aile, anma törenini daha sonraki bir tarihte duyuracak.


Karl Lagerfeld ile Chanel defilesinde

Son olarak Valentino Haute Couture İlkbahar-Yaz 2020 defilesinde yürüyen 90'ların ikonik modeli, Chanel, Alexander McQueen, Calvin Klein, Jean Paul Gautier ve Burberry gibi markaların aranan ismiydi.

Ünlü modelin ölüm nedeni belirtilmedi. Ancak polis, yaptığı soruşturmanın ardından şüpheli bir durum olmadığını açıkladı.

1970 yılında İskoçya'da dünyaya gelen Stella Tennant, 1998 yılında ilk çocuğuna hamile olduğu için podyumdan emekli oldu, ancak daha sonra geri döndü. 1999'da Fransa doğumlu fotoğrafçı David Lasnet ile evlendi. Dört çocukları oldu.

Daha az enerji kullanımını teşvik etmek ve hızlı modanın çevresel etkisini azaltmak için kampanyalar üzerinde de çalıştı.