Pierre Cardin Hayatını Kaybetti
ÜNLÜ STİLİ

Pierre Cardin Hayatını Kaybetti

Pierre Cardin 98 yaşında Paris'in batısındaki Neuilly'deki bir hastanede hayata gözlerini yumdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Aralık 2020

Fransa merkezli bir moda süperstarı olan Pierre Cardin'in ailesi yaptığı açıklamada; "Tüm ailemiz için büyük bir üzüntü günü. Pierre Cardin artık yok" denildi. Yüzyıla yayılan bir ömürden sonra, Fransa'ya ve dünyaya sadece moda alanında değil, "büyük ve eşsiz bir sanatsal miras" bıraktığını söylendi.

1922'de Venedik yakınlarında düşük gelirli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Pierre Cardin'in ailesi küçük bir çocukken Fransa'ya göç etti. Ailesi, "Doğuştan İtalyan olan Pierre Cardin, Fransa'ya koşulsuz sevgi getirirken kökenini asla unutmadı" dedi.

Fransız sanayi kenti Saint Etienne'de büyüdü ve 1936 yılında bir terzinin yanında dikiş öğrenmeye başladı. Cardin, ailesinin 1945 yılında Paris'e taşınması ile birlikte, dönemin ünlü modacıları Jeanne Paquin, Christian Bernard ve Elsa Schiaparelli ile çalışma olanağı buldu.

1947- 1950 yılları arasında Christian Dior'un yanında mesleğini geliştiren modacı, 1950 yılında başlayan haute couture akımını, kendi adına açtığı Maison De Couture mağazasında geliştirdi. 1957'de erkek giyimine yönelik ilk satış yeri "Eve"i açtı.

1959 yılındaki Japonya seyahatinin ardından ilk hazır giyim koleksiyonunu ortaya çıkardı. 1963'te dar, vücudu saran giysi türü tayt'ın dünyaya yaygınlaşmasında rol oynadı. 1971'de Paris'te "Espace Cardin" mağazasını hizmete soktu.

Beatles grubu, heykeltıraşlar, oyuncular gibi birçok sanatçı topluluğuna, özgün tasarımlar sundu. 1980 yılında New York' ta "Metropolitan Saat Müzesi" nde Retrospestive sergisini açarak 30 yıllık çalışmalarını sergiledi.