Lady Diana'nın Gelinliği Davalık Oldu
ÜNLÜ STİLİ

Lady Diana'nın Gelinliği Davalık Oldu

Lady Diana'nın gelinliğinin tasarımlarının açık artırmada satılması davalık oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ocak 2021

Lady Diana ile Prens Charles'ın 1981'deki evlilik töreni, 20'nci yüzyılın düğünü olarak tarihe geçti. Yıllar sonra Diana'nın gelinliğini yaratan tasarımcılar şimdi yasal bir savaşın içine girdi.

David ve Elizabeth Emanuel çift, Diana'nın elbisesini yarattıktan dokuz yıl sonra boşandı. Lady Diana'nın fildişi ipek gelinliğini yaratan çift onlardı, ancak dokuz yıl sonra sert bir şekilde boşandı. 68 yaşındaki Bay Emanuel, eski karısı Elizabeth'i Diana'nın gelinlik tasarımlarını müzayedeye koyduğu için dava etti.

Elizabeth Emanuel, 1997'de, Paris'te sevgilisi Dodi El Fayed ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Lady Diana'nın düğününde giydiği gelinlik dahil tasarladığı özel kıyafetlerin çizimlerini açık artırmaya çıkardı. Bazı çizimler 500 ila 2 bin 800 Sterlin'e satıldı. Bunun üzerine ayrıldığı eşi David Emanuel dava açtı.

David, eski eşinin çizimleri izinsiz satışa çıkardığını söylüyor. Boşanma sözleşmesine aykırı bu satışın durdurulmasını, gerekirse çizimlerin yok edilmesini talep ediyor.