Kırık porselenler podyumda hayat buluyor
MODA

Kırık porselenler podyumda hayat buluyor

Sevgiyi özgürce bırakabilsek yepyeni ve yaratıcı formlara dönüşür, bambaşka bir yüzünü göstererek gelir bize

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Şubat 2011

"Bağlandığımız şeyler farkında olmadan engel olur bize. Sevmek bu tür bir bağlılıktan uzak olduğu zaman güzeldir. Sevmek, içinde zincirler bulundurmayan bir bağlılık olduğu zaman sevmektir. Birisi çıkıp bizi bu bağlardan kopardığında acının dayanılmaz olacağını zanneder, hayatımızın en zor zamanlarının işte tam da bu anda yaşanacağını sanarız. Bilmiyoruz ki sevgiyi özgürce bırakabilsek yepyeni ve yaratıcı formlara dönüşür, bambaşka bir yüzünü göstererek gelir bize."

Koleksiyonuna dair yapmış olduğu yorumla düşündürek Günseli Türkay'ın 2011 Kış koleksiyonunda porselenler geçmişimizden kalan bağlılıklarımızı ve zincirlerimizi temsil ediyor. Türkay, bu porselenleri kırarak yeni formlar yeni bakış açıları geliştiriyor ve avantgarde bir yaklaşım sunuyor. Kırık porselenler ipek kumaşların üzerinde desenlere, elbise ve şapkalar üzerinde yeni aksesuarlara dönüşüyor.

Biz, Cafe RUJ ekibi olarak Moda yazarlarımızdan Sibel Oktay ve defile çıkışında yakaladığımız dünyaca ünlü modacı Rossi Barbarossi ile defileye, aynı zamanda Türkiye'deki moda sektörüne ilişkin eleştiri ve de özeleştiri içeren bir söyleşi gerçekleştirdik...

Özlem YILMAZ

İşte İstanbul Fashion Week'e dair kritikler... Röportaj videosu için TIKLAYIN
Defile videosu için TIKLAYIN