İşte herkesin merak ettiği gelinlik!
MODA

İşte herkesin merak ettiği gelinlik!

Middleton'ın giyeceği gelinliği kimin tasarlayacağı, uzun süredir tartışma konusuydu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Nisan 2011

Sabah

Burton, son on yılın en tartışılan gelinliğini için adı geçen üç tasarımcıdan biriydi. Bruce Oldfield ve Sophie Cranston da adı geçen diğer tasarımcılardı. Şampanya rengi, göğüs ve kol kısmı dantel olan gelinlik, ipek ve saten kumaştan yapıldı.


HEM GELENEKSEL HEM DE MODERN

Kraliyet Düğünü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Middleton'ın, gelinliğinin hem gelenekselliği hem de moderniteyi temsil etmesini istediği belirtildi.

Middleton'ın bu nedenle, bu alanın uzman gösterilen McQueen'in yetiştirdiği isimlerden birini tercih ettiği vurgulandı. Gelinliğin tasarımı konusunda Middleton'ın Burton ile yakın bir çalışma yaptığı ifade edildi. Gelinliğin el işlemelerinin tamamıyla İngiliz ustalar tarafından yapılan açıklamada özellikle bildirildi.

Gelinlikte İngiliz ve Fransız kumaşlarının birlikte kullanıldığı ve el işlemelerinin Hampton Court Palace'da yer alan Kraliyet Dikişi Okulu tarafından yapıldığı kaydedildi. Kate'in duvağının üzerindeki çiçek desenleri de el yapımı. Duvağın saça tuturulmasını sağlayan tacın, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından verildiği belirtildi.

Tacın, 1936 yapımı ve Cartier tasarımı olduğu bildirildi Tacın, Kraliçe Elizabeth'e En İyi Film Oscarı kazanan Zoraki Kral filminde öyküsü anlatılan babası Kral 6. George tarafından alındığı ve annesi tarafından verildiği de açıklamada ifade edildi.

GRACE KELLY'NİN GELİNLİĞİNE BENZETİLDİ

Bazı yorumcular, gelinliği Monaco Prensi Rainer'le 1956'da evlenen ünlü aktris Grace Kelly'nin gelinliğine benzetti. Prens William'la nişanlandıktan sonra giydiği her kıyafet konuşulan 29 yaşındaki Kate Middleton, sık sık William'ın merhum annesi Diana'yla karşılaştırılıyor.

GELİNBAŞINI YAPAN BİR TÜRK

Modacı Cemil İpekçi, gelinliği "sade bir tasarım" olarak nitelendirdi. Gelin başını yapan ekipte Türk kuaför Hüseyin Özde'nin de yer aldığına dikkat çeken İpekçi, "Gelinliğini de Alexander Mc Queen tasarımcısı yaptı. Çok Alexander Mc Queen gelinliği değil. Sade bir tasarım olmuş" diye konuştu.

İpekçi, kadın katılımcıların şapkalarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Kadında eldiven çok severim. Şu sadeliğe bakın Meryem Ana gibi bir güzelliği var Kate'in. Saçlarını toplamamasını da çok sevdim"