Militar Akım
MODA

Militar Akım

2012 kışının olmazsa olmaz parçası parkalar sıcacık bir kış vaat ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ocak 2012

Miray Uçar

Birkaç sezondur bir görünüp bir kaybolan parkalar bu sezon tekrar gündemimizde. Bu kış moda haftalarında pek çok stil ikonu ve fenomen moda bloggerının üzerinde gördüğümüz asker yeşili parkalar şüphesiz ki bu kışın en popüler parçası. Kürkler ve fermuarlarla süslenen parkalar H&M, Zara, Mango gibi hızlı alışveriş duraklarınızın olmazsa olmaz parçası olarak dikkat çekiyor.

Peki, parkaları nasıl giyeceğiz? Bu sorunun en keskin cevabı "kişiselleştirerek" oluyor. Yani tek bir trende takılıp kalmak zorunda değilsiniz. 2000'li yılların modaya en güzel yansıması herkesin istediği trendi istediği şekilde yorumlayabilmesi oldu. Bu yüzden size parkanızı sadece casual parçalarla kombinleyin demeyeceğiz. Üzerinize en hanım elbisenizi geçirip, topuklu botlarınızı giyerek gece bir partiye katılabilir, çizgili oversized kazağınız ve yağmur botlarınızla rahatlığın keyfini çıkarabilirsiniz.

Parka alırken dikkat etmeniz gerekenler

Bu aralar mağazalarda iki çeşit parka bulunuyor. İçi kürklü ve kürksüz olanlar. Kürksüz olanlar yaklaşan soğuklarda pek işe yaramayacaktır. Bu yüzden tercihiniz kürklü olanlardan yana olsun.

Parka alırken bedeninize göre olmasına özen gösterin. Bedeninizden büyük ya da küçük bir parka alırsanız arkasındaki ipleri sıktığınızda pot yapacaktır.

Ayrıntılara dikkat edin. Kışlık parkaların üzerindeki pek çok detay aklınızı çelebilir. Kürkler, fermuarlar, kürkler derken parkanın güzelliğine kapılıp işlevselliğini unutabilirsiniz. Büyük cepler ve kürk sizi, sıcak tutacak bir parkanın olmazsa olmaz ikilisi.