Sarrafians'dan sıradışı tasarımlar
MODA

Sarrafians'dan sıradışı tasarımlar

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ocak 2012

2000 yılında mücevher üretimine başlayan 'Sarrafians' Kapalıçarşı'nın en değerli markalarından. Başarılı markanın kurucusu Garbis Sarafyan, 13 yaşında adım attığı Kapalıçarşı'da şimdi bir usta. Öyle ki ABD'nin Chicago şehrinde yapılan GEM WORLD CONFERANCES'da (Dünya Gemoloji Konferansı) tasarımlarıyla koleksiyonerlerin dikkatini çekti.

Gerçekleşen konferansda, Gemoloji otoritelerinin referansları, yanlızca mücevheriyle değil pırlanta ve altınla tasarlanmış Sarrafians objeleri ABD'li sanatseverlerle buluştu. Sarrafians, Türk müşterileri ve çoğunluğu ABD'li yabancı koleksiyonerler için üretmeye devam ediyor.

Gemolog ve creative designer Stare Kaftan ile yolları kesiştikten sonra mücevherin; sıradışı design, değerli taş ve el işçiliğinin mükemmel bir bileşkesi olduğuna inanan Garbis Sarafyan, bilimin ışığında 'nesiller için ürettiğini' söylüyor.

Victoria & Albert Museum'dan, Konya Alaaddin Camiine kadar çok geniş bir görsel zeminden üstelik 'kendi objektifiyle' ilham alan Sarafyan 'kusursuzluk ve nadirat' ilkelerini benimsiyor.

Bir Sarrafians mücevherinde Apollon tapınağından da Çifteminareden de izleri görmek olası! Sarrafians mücevherleri Nuruosmaniye'de kendi atölyesinde üretilip, yanlızca Beymen mağazaları aracılığı ile Türk sanatseverlere ulaştırılmaktadır.