Burcu Esmersoy ve Wilma Elles'le IFW Karma defile
MODA

Burcu Esmersoy ve Wilma Elles'le IFW Karma defile

Istanbul Fashion Week'de Nihan Peker–Beste Gürel–Tuba Benian defilelerine Burcu Esmersoy'dan yorumlar

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Şubat 2012

Özlem Yılmaz Küçük

Burcu Esmersoy

Nihan Peker – Beste Gürel – Tuba Benian koleksiyonlarını karma defilede birarada izledik. Tasarımları nasıl buldun?
Hepsini çok beğendim. Beste'ninkini ilk kez gördüm ve çok beğendim. Nihan'ı zaten çok merak ediyordum, özellikle onun için geldim. Ama karma defile içindeki diğer defileleri gördüğüm için de çok memnun oldum.


Diğer defileleri izledin mi? İzleyeceklerin olacak mı?
Gamze Saraçoğlu'nu izleyemedim ve çok üzgünüm. Bugün Simay Bülbül'ü de görmeği çok istiyordum ancak, kış aylarında gün içinde çok fazla vaktim olamıyor. Ancak cumartesi Mehtap Elaidi'yi izliyor olacağım. Dice Kayek ve Arzu Kaprol'u çok merak ediyordum. Hiç birinde bulunamayacağım ancak, ilkbahar – yaz sezonunda defileleri kaçırmayacağım.

Koleksiyonlar için TIKLAYIN!

IFW dahili ya da diğer hangi modacılar favorim dersin?
Begüm Salihoğlu, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Atıl Kutoğlu aşığıyım. Nihan Peker'i çok seviyorum ve bugün Beste Gürel'inkini de sevdiğim isimler arasına aldım.

Kendi stilinden bahseder misin?
Stilim biraz rahatlıktan yana. İçinde kendimi neyin içinde rahat hissediyorsam, o benim stilim oluyor. Hatta nadir de olsa, dekoltesi bol çok seksi bir elbisenin içinde kendimi çok rahat hissedebilirim. Ve bu stil benim tarzım olabilir.

Hangi markalardan alışveriş yapmayı tercih ediyorsun?
Evime çok yakın olduğu için İstinye Park'tan alışveriş yapıyorum. Belli marka yok, Beymen'den birçok markaya ulaşabildiğim için Beymen'i tercih ediyorum. Sevdiğim tasarımcı arkadaşlarımın, sezon sonu, sezon başı ve defile sonrası fark etmeksizin tasarımlarından satın almak için atölyelerine mutlaka gidiyorum.

Türk kadınının stili hakkında ne söyleyebilirsin?
Özellikle son dönemde Türk kadını çok güzel giyiniyor. Türk moda tasarımcılarının kıyafetlerini seçerek giymeleri, çok hoşuma gidiyor. Özellikle de kendilerine özgü tarzları varsa.

IFW organizatörleri yurtdışındaki yerimizi daha belirgin hale getirmeleri için neler yapmalı?
Belki bunu söylemek bana düşmez ama, takvimdeki yerimizi daha iyi oturtmaları gerekiyor.

Wilma Elles: Çok beğendim. Genellikle siyah ve beyazı gördük. Benim de sevdiğim ve giymeyi tercih ettiğim renklerden. Ama ben en çok Cengiz Abazoğlu ve Mehtap Elaidi tasarımlarını seviyorum.