Ebru Akel ve Naz Elmas'tan Tuvana Büyükçınar'a övgü
MODA

Ebru Akel ve Naz Elmas'tan Tuvana Büyükçınar'a övgü

Istanbul Fashion Week kapsamında görücüye çıkan Tuvana Büyükçınar 2013 Sonbahar Kış koleksiyonu büyük ilgi gördü. İşte koleksiyon ve backstage görüntüleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Şubat 2012

Özlem Yılmaz Küçük

Ebru Akel
Gözlemlediğim kadarıyla koleksiyonu büyük ilgiyle izledin. Hakkında neler söylersin?

Adı ciddiyet parodisi. Ama Tuvana'nın içinde her an muzurluk yapacak bir çocuk var. Bu ciddiyet paradisinin içine de kendi genç stilini de katmış. Tema anlamında baktığında Tuana'dan daha uzak, ama yine de içinde eğlencesi olan tasarımlardı. Yani burada genç bir ciddiyet parodisi kurmuş ve ben bu stili çok sevdim, çok beğendim. İlk düşündüğüm şey önce hangisini giysem oldu. Ayrıca tasarımlarını günün her saatinde taşıyabileceğimi düşünüyorum.

Tuvana dışında hangi modacıların tasarımlarını seviyorsun?

Cengiz Abazoğlu, Dilek Hanif, Elif Yağızoğlu, Simay Bülbül, Özgür Masur.

Defile fotoğrafları için TIKLAYIN!

Backstage fotoğrafları için TIKLAYIN!

Anladığım kadarıyla trendlerin sıkı takipçisisin…

Sıkı değil ancak seçici takipçiyim. Farklı şeyler giymeyi seviyorum. Genellikle belli başlı isimleri tercih ediyorum ya da yurtdışında dolaşmayı seviyorum. Günüme göre giyinirim, ruh halim çok önemlidir. Yerine göre giyinmeyi ancak mutlaka şıklık katmayı seviyorum. Dışarı çıkmadan önce hazırlanmak için fazla zaman harcamam. Saç, makyaj çok önemli değil benim için. Sıkıştığımda arabada da makyaj yapıyorum.

Stilinde olmazsa olmaz nedir?

Şallar ve fularları çok seviyorum. Geçtiğimiz günlerde Antakya'dan el işlemesi ürünler aldım ve her şeyin üzerine takıyorum. Ayrıca şapka ve eldiven de çok seviyorum.

Türkiye'de en şık dediğin isim kim?

En şık şeklinde genellemeyelim. Biz millet olarak çok zevkliyiz bence.

Nas Elmas:
Tuvana Büyükçınar tasarımlarını nasıl buldun?

Tuvana çok yeteneklidir, koleksiyonunu da çok güzel buldum. Aslına bakarsanız Tuana demek ben demek, ben demek Tuana demek. Koleksiyonunda tüllerle, ekoseli, çizgili kumaşları birbirine karıştırması tezatlığın uyumunu oluşturmuş. Çok başarılı buldum.

Tuvana demek ben demek dedin. Kendi stilini tanımlar mısın?

Daha çok feminen 1940'lar, 60'lar seviyorum. Bazen bohem ve gotik seviyorum. Ruh durumuma göre, bu tarzlar arasında gidip geliyorum. Bazen çok klasik, bazen extreme giyinebiliyorum. Fazla sihayçıyımdır, leopar ve zebra desenlerini asla tercih etmem, üzerimde göremezsiniz.