Hollywood yıldızları organik kıyafetleri tercih ediyor
MODA

Hollywood yıldızları organik kıyafetleri tercih ediyor

Organik beslenme fenomeni yerini organik kıyafetlere bırakıyor. Giydiklerinin doğa dostu olmasına dikkat edenlerin sayısı hızla artıyor. Hazır giyim devi H&M’de koyu bir sürdürülebilir moda savunucusu. Markanın iletişim müdürü Pelin Atay Kuran’la Conciou

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Nisan 2012

Röportaj: Miray Uçar/CafeRuj

Doğa dostu olan her şey bu aralar çok popüler. Nedir bu organik giyim çılgınlığı?

Sürdürülebilirlik son dönemde markaların da öncelik verdikleri konuların başında geliyor. Beraberinde pek çok marka organik ürünler tasarlamaya odaklandı. Sürdürülebilirlik H&M'de ise uzun dönemli bir trend. Müşterilerimizin H&M'den alıkları herşeyin; tasarım, üretim ve yürütülme aşamasında doğa ve insan yaşamının gözününe alındığına güven duymalarını istiyoruz. Bu noktada bizim için önemli olan sadece organik ürünler üretmek değil, ürünlerimizin üretim sürecinden mağazalara giriş aşamasına kadarki operasyonel süreçte kaynakların kullanımından azami ölçüde faydalanmaya büyük önem veriyoruz. Müşteriler giderek daha da bilinçleniyor. Sadece yedikleri yemekler ya da içtikleri içecekler değil satın aldıkları kıyafetlerin de hem kalitesini hem de üretim şeklini sorguluyorlar. H&M olarak şuan dünyada en çok organik pamuk kullanan markayız. Ve bunu da gururlu vurgulamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Conscious Koleksiyonunda ne tarz parçalar var?

Bu sezon da sürdürülebilirlikteki odağımızın bir parçası olarak, kadın, erkek ve çoçuklar için devam eden çeşitlilikte; organik pamuk, Tencel ve geri dönüşümlü polyester gibi çevresel olarak adapte olmuş doğa dostu materyallerden oluşan Conscious (Doğa Dostu) Koleksiyonu'nu satışa sunduk. Koleksiyonda %100 organik pamuktan tunikler, büzgülü üstler, plaj elbiseleri pastel renklerle ve kareli desenlerle kullanılırken, kuşaklı haki şortlar dikkat çekiyor.

Bu seneki koleksiyonun diğerlerinden farkı nedir?

Bu sene oldukça büyük bir değişikliğimiz var. Yeni sezonda doğa dostu koleksiyona bir ayrıcalık katmak adına kırmızı halıdan esinlenen çok şık bir koleksiyon daha hazırlandı.Tabii bu koleksiyonda da tamamı organik pamuk, kenevir ve geri dönüştürülmüş polyester gibi daha sürdürülebilir malzemelerden yapılmış kumaşlar kullanıldı.

Conscious Koleksiyonundan giyinen ünlüler var mı?

Artık ünlüler kendi trendlerini oluşturduğundan, moda severler için kırmızı halı bir defile kadar heyecan verici oluyor. Exclusive Conscious Koleksiyonu, bugünün kırmızı halı modasının çeşitliliğini yansıtan farklı stillerde giysilerle, çevreye daha duyarlı bir modayla nelerin mümkün olduğunu gösteriyor. Koleksiyon geçtiğimiz aylarda kırmızı halıda yer almaya başladı. Amanda Seyfried mavi smokin ceketi ve şortu ile Londra premiere'ine katılırken, Oscar adayı Viola Davis pembe kolsuz üst ve eteği ile boy gösterdi. Kristin Davis elma yeşili desenli elbise ile Vanity Fair eventine katılırken, Michelle Williams kendisi için özel olarak dikilen organik kumaşlarla tasarlanan gece elbisesi ile Londra' da düzenlenen BAFTA'ya katıldı.

Peki, ünlülerin giydiği bu kıyafetlere nasıl ulaşabiliriz?

Michelle'in stilinden ilham alınarak tasarlanan kıyafetler de Exclusive olarak tasarlanan Conscious koleksiyonun satışa sunulduğu dünya genelindeki seçili mağazalarda yer alıyor. Moda severler Türkiye'de de bu özel koleksiyona sadece İstinye Park H&M mağazası'ndan ulaşabilirler.

Herkes yeni H&M mağazalarının açılması için bekliyor. Bu yıl farklı mağazalar gelecek mi?

H&M olarak Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptık. Şuan İstanbul'da altı, Ankara'da iki mağaza olmak üzere toplam sekiz mağaza ile moda ve kaliteyi en iyi fiyatla sunuyoruz. Açılışlarımıza önümüzdeki aylarda da devam ediyor olacağız. Sonbaharda Ankara Armada AVM'de yeni bir mağaza daha açacağımızın müjdesini şimdiden verebilirim. Moda severlere yeni sürprizlerimiz de ileriki aylarda olacak.

H&M' bünyesi altında yeni bir lüks marka lanse edileceği dedikoduları dönüyor. Bu dedikoduların aslı var mı?

2013 senesinde,H&M grup bünyesinde yer alacak yeni bir mağaza zinciri oluşumundan bahsettiğimiz doğrudur. H&M'den ayrı bir marka olarak mağazacılığına başlanacak markanın yüksek fiyat segmenti olacak. H&M'in her zaman yürütmekte olduğu gibi yeni markada da benzer ürünlere gore en iyi fiyatı sunuyor olmayı hedefliyoruz.

Bu yaz trendy görünmek isteyen kadınların gardrobuna eklemesi gereken 5 parça nedir?

Kesinlikle rengarenk olmalılar. Neon renkte peplum üstler, rengarenk skinny pantolonlar, metalik, çiçekli ve parlak renklerin kombinlenerek giyildiği gömlek ve mini etekler, kimono esintili ipek bir tunik, neon renkte bebe yakalı gömlek elbiseler sezonun favori parçaları.

H&M Concious Koleksiyonunu incelemek için TIKLAYIN!