IFW’de üç karma defile birden
MODA

IFW’de üç karma defile birden

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Eylül 2012

Moda Tasarımcıları Derneği IFW Seçici Kurulu, "İstanbul Fashion Week"te karma defilelere katılacak tasarımcıları belirledi. Genç tasarımcılar bu yıl karma defile başvurularına geçtiğimiz dönemlere göre yoğun bir ilgi gösterdi.

Moda Tasarımcıları Derneği IFW Seçici Kurulu, bu yıl 10-13 Ekim 2012 tarihlerinde Karaköy Antrepo NO: 3'te yapılacak olan "İSTANBUL FASHION WEEK"te karma defilelere katılacak tasarımcıları belirledi.
IFW'nin en çok ilgi gören defilelerinden biri olan karma defileler, genç tasarımcılara moda dünyasının kapılarını açıyor. Bu yıl karma defile katılım başvurularına geçtiğimiz dönemlere göre yoğun bir ilgi gösterildi. IFW Seçici Kurulu ayrıca geçen yıllardan farkı olarak, bu yıl ilk kez üç karma defile yapılacağını açıkladı.

"İSTANBUL FASHION WEEK İlkbahar-Yaz '13"te karma defilelere katılacak olan tasarımcılar ve koleksiyonları şöyle:

Karma 1:
10 Ekim, 11.00
Nihan Peker (Kadın Koleksiyonu), Ayhan Yetgin (Kadın Koleksiyonu), Songül Cabacı (Kadın Koleksiyonu)

Karma 2:
12 Ekim, 12.30
Selim Baklacı (Kadın Koleksiyonu), Nil Kandemir (Kadın Koleksiyonu), Selma State (Kadın Koleksiyonu)

Karma 3:
13 Ekim, 11.00
Emre Erdemoğlu (Erkek Koleksiyonu), Tuba Benian (Kadın Koleksiyonu), Ayse Deniz Yeğin (Kadın Koleksiyonu)
Başkanlığını, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı ve Tasarımcı Mehtap Elaidi'nin yaptığı IFW Seçici Kurulu bu yılın adaylarını, "yaratıcılık" ve "işletme düzeni/sistemi" kriterlerine göre değerlendirdi. Kurulda Elaidi ile birlikte; Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu, MTD Üyesi ve Sabancı Müzesi Ürün Tasarımcısı Bige Ökten, Stylist Hakan Öztürk, BBA İletişim Kurucusu ve MTD Danışmanı Banu Koryürek, Vogue Dergisi Kurumsal İletişim Müdürü Barış Çakmakçı ve İstanbul Moda Akademisi Direktörü Seda Lafçı yer alıyor.

MTD Başkanı ve Tasarımcı Mehtap Elaidi, bu yıl modaseverlere geçtiğimiz dönemlerden farklı olarak üç karma defile sunacaklarını belirterek şunları söyledi: "Karma defileler IFW'de her zaman büyük ilgi görüyor. Çünkü geleceğin parlak tasarımcıları bu sayede kendilerini gösterebiliyor ve önemli bir tecrübe kazanıyorlar. IFW Seçici Kurulu olarak titizlikle yapılan bir değerlendirmenin ardından bu yılın karma defilelerinin tasarımcılarını belirledik. Karma defile podyumu, altı yeni fikirlerle dolu tasarımlara sahne olacak. Modaseverlere kaçırmamalarını öneriyoruz."

IFW hakkında genel bir değerlendirme de yapan Mehtap Elaidi sözlerine şöyle devam etti: "İlk olarak 2009 yılında İTKİB ve Moda Tasarımcıları Derneği'nin girişimleriyle düzenlenmeye başlanan IFW ile birlikte İstanbul, alternatif bir moda merkezi haline geldi. IFW, moda tasarımı alanında dünya pazarlarıyla ekonomik anlamda bütünleşmek ve dünyanın önde gelen moda basını ile alıcılarının dikkatini İstanbul'a çekmek üzere kurgulandı. Tasarım ve üretimden perakendeye, ülkemizin tekstil ve moda endüstrisi ile ilişkili olan tüm sektörleri tek bir platformda topluyoruz. Dünyada Türk modasından söz ettiren çok boyutlu bir organizasyon olan ve Türkiye'nin en büyük moda etkinliği olan IFW, İstanbul'u dünya moda gündeminin de ilk sıralarına taşıyor."

İSTANBUL FASHION WEEK; Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (IMA) ortaklığında düzenleniyor.

Moda dünyasının sabırsızlıkla beklediği "İSTANBUL FASHION WEEK İlkbahar-Yaz '13", 10-13 Ekim 2012 tarihleri arasında "Karaköy Antrepo NO: 3"te düzenlenecek. IFW bu yıl çadırlardan çıkarak ilk kez "Karaköy Antrepo NO: 3"te yapıyor. Son yıllarda sanatın merkezlerinden biri haline gelen Antrepo NO: 3, şimdi de modaya ev sahipliği yapıyor.