Pleksinin renkli dünyası
MODA

Pleksinin renkli dünyası

Vreskala Tasarım'ın oluşumu gerçek bir hikaye gibi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Aralık 2012

Serap ve Sofi yanyana geldikten ve aynı yönde düşündüklerini anladıktan sonra VRESKALA markasını oluşturdular. Serap Vreskala Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden mezun olduktan kısa bir süre sonra reklam sektöründe çalışmaya başladı.

Sanat yönetmenliği ile başlayan bu serüven, diziler, klipler, reklam ve sinema filmlerinde kostüm şefliğiyle bugüne kadar devam etti. İş hayatını "çok şanslıydım her dönemin en iyileriyle çalıştım ve hala çalışmaktayım, geriye baktığımda mutlu mutlu ve özlemle hatırladığım işler var" diye tanımlıyor.

Sofi, 2000 yılında üniversite öğrenimi için geldi İstanbul'a. Lisede başlayan radyo-televizyon ve sinema eğitimine İstanbul Üniversite'sinde devam etti. Üniversitenin ilk yılından itibaren reklam sektöründe çalışmaya başladı. Halen reklam sektöründe yardımcı yönetmen ve çeşitli kliplerin, kısa filmlerinin de yönetmenliğini yapıyor.

Ortaokul yıllarında başladığı ve İstanbul'a gelince ara verdiği oyunculuk ve müzik sevdasından da geri kalmıyor. Son bir yıldır hızlandırdığı çalışmalarıyla ve yardımcı yönetmenlikten fırsat buldukça yazıyor, oynuyor, söylüyor.. Herşeyin ötesinde hayatının her anında hayal kuruyor.. İkisi için de bu, ağır temponun dışında bir nefes anıydı VRESKALA TASARIM…

Bu iki oyuncak sevdalısı pleksinin ucu bucağı olmayan renkli dünyasında kağıt üzerindeki tasarımlarının hayata geçmesini sağladılar. Eğlenceli takılarla başlayan bu yolculuk şimdi artık evinizin dekorasyonunda kullanabileceğiniz renkli objelerle devam ediyor.

Duvar panoları ve objeleri, bardak altlıkları, biblolar, aydınlatma, anahtarlık gibi farklı ürün seçenekleriyle genişliyor. İkili, çalışmalarını Galata'daki atölyelerinden sonra şimdi de Nişantaşı'ndaki ofislerinde sürdürüyor ve hikaye tüm keyfi, neşesi, rengi ve heyecanıyla devam ediyor.