Büyük beden kadınlara "jean" sürprizi
MODA

Büyük beden kadınlara "jean" sürprizi

Moda tasarımcısı Melike Çarpatan, Dolabimiseviyorum.com’dan sonra büyük beden kadınların hayatını kolaylaştıracak bir markaya daha imza atıyor. Artık Blacviola ile büyük beden kadınlar tarzlarından ödün vermeden vücut tiplerine uygun jeanleri bulabilecekl

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Şubat 2013

Türkiye'de ilk büyük beden alışveriş sitesi olan Dolabimiseviyorum.com'un kurucusu Melike Çarpatan, konusunda önemli bir adım daha atarak ve yeni markası Blacviola ile büyük beden kadınlara en trend jean modellerini sunuyor.

Kendisi de büyük beden olan Melike Çarpatan, çocukluğundan beri ailesindeki kadınların ve kendisinin vücuduna uygun kıyafet bulmakta zorlanmaları nedeniyle bir moda tasarımcısı olup büyük beden kadınları giydirmenin hayalini kurdu. Eğitimini tamamladıktan sonra sektörde uzun yıllar çalışan Melike Çarpatan 2012 yılında ise dolabimiseviyorum.com ile hayalini gerçekleştirdi.

Nüfusun %47'sini oluşturan büyük beden kadınların giyinmek konusunda yaşadığı problemlere çözüm getirmek için kurduğu Dolabimiseviyorum.com'dan sonra eksik gördüğü model ve tasarımlar için uzun çalışmalar sonrasında Blacviola'yı yaratan Melike Çarpatan, markasını ilk olarak dünya trendlerini takip eden büyük beden jean markası olarak konumlandırıyor. Büyük beden kadınların bulmakta zorlandığı ve çok ihtiyaç duyduğu jean pantolon arayışına kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak tasarladığı modellerin bulunduğu Blacviola ile yanıt veren Melike Çarpatan, zamanla koleksiyonu Türkiye'de eksik gördüğü gömlek, etek, elbise gibi parçalar ile tamamlamaya devam edecek.

Koleksiyonunda sezonun modası skinny, boru paça, dar paça, flare leg gibi temel modellerin yanı sıra jean görünümlü non-denim renkli skinnyler de sunan Melike Çarpatan, modellerde büyük beden kadınların rahat etmeleri ve vücutlarının daha şekilli görünmesi için elastik denim kumaşlardan yüksek belli modeller hazırladı. Modellerini hazırlarken ise kendinden ve kendi gibi büyük beden kadınların ihtiyaçlarından ilham aldı.

Blacviola'nın 42 ile 60 beden arası olan koleksiyonu şimdilik sadece Dolabimiseviyorum.com üzerinden satışa sunulan Blacviola ile büyük beden kadınlar dolaplarını daha çok sevecek.