Ece Gözen'den "Harmony" performansı
MODA

Ece Gözen'den "Harmony" performansı

Ece Gözen ilk performans çalışması olan ‘Harmony’ ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında, stüdyo çalışmasıyla Antrepo 3’teydi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Mart 2013

DEFİLENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

Sportif detaylar ile geometrik formların birleştiği koleksiyonun temelini, 'Illusional Harmony' kapsül koleksiyonu için geliştirilen 3D küp detayları oluşturuyor. Koleksiyonda ağırlıklı olarak gri ve siyah renkler kullanılırken, neon lime yeşili tasarımlarda ışık etkisi yaratıyor.

Ece Gözen yün ve kaşe kumaşlarla reflektör kumaşını birleştirerek innovatif ve giyilebilir koleksiyonuyla Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında yer aldı. Feminenliğini sportif görünüm ardına gizleyebilen, yeni stillere açık cesur kadınlar için tasarlanan koleksiyonun tarzı ''sportcouture'' olarak tanımlanıyor.

Ece Gözen kimdir?

1989 doğumlu Türk tasarımcı Ece Gözen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünde öğrenim gördü. 2009 yılından bu yana Ezra-Tuba Çetin ve Hakan Yıldırım gibi önemli isimlerle birlikte çalışarak profesyonel kariyerini geliştirdi. 2009 yılından beri Hakan Yıldırım için İstanbul, Londra ve Paris moda haftalarında sergilenen koleksiyonlarda aktif olarak rol aldı.
2012 yılında 'Reflection/Yansıma' koleksiyonuyla İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında 3.lük ödülünü aldı. Aynı yıl MUUSE'un daveti üzerine diploma projesi 'Illusional Harmony/Yanılsamalı Ahenk' ile MUUSE x VOGUE Talents Young Vision Award 2012'ye katıldı. Tüm dünyadan 300'ün üzerinde genç tasarımcının katıldığı yarışmada Vogue İtalya senior moda editörü Sara Maino tarafından 'En Vizyoner Tasarımcı' seçilerek 1.'liği kazandı. Ece Gözen, röportajı ve koleksiyonunu içeren bir galeri ile Vogue İtalya'nın yetenekler bölümünde yer aldı. Aynı zamanda MUUSE.com üzerinden dünya çapında satışa sunulacak sezonluk kapsül koleksiyonlar hazırlama şansını elde etti.

Halen 'Ece Gözen' markasıyla MUUSE ve lokal butiklerde satışa sunulacak kapsül koleksiyonlar üzerinde çalışıyor. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul sunumu sonrasında London Fashion Week'te kişisel defilesi için çalışmalarını sürdürüyor.