Büyük bedenin sınırsızlığı
MODA

Büyük bedenin sınırsızlığı

Ünlü modacı Hüseyin Küçük büyük bedenin sınırsızlığını dile getirdiği yeni koleksiyonuyla bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor…

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Haziran 2013

"Zıtlıkların bir arada olması gerektiğini güzellik denen şeyin kusurlarla geldiğini savundum, canım ne isterse ya da hayat kapıma ne getirirse onu öyle tasarladım. Sadelikteki güzelliği bulup çıkarmada ustalaştım. Bir şeyin güzel olarak kabul edilmesi için ille de pahalı olması gerektiği fikrini daima reddettim." diyor Hüseyin Küçük. İşte büyük bedenin sınırsızlığı tam da bu noktada başlıyor. Büyük beden denilince akla hep tek renk, özellikle siyah tunik ya da standart elbiseler geliyor.

Ortadoğu, Kafkas ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan Ülkeleri olmak üzere 30 ülkede "Hüseyin Küçük" markasıyla büyük bedeni farklı bir dünyaya taşımayı hedefleyen tasarımcı, moda ve stilkonusunda sözü olan, çağdaş, modayı ve tasarımı seven kadınların, sadece büyük beden olduğu için artık tek tip giyinmek zorunda kalmayacağını belirtiyor.

İznik Çinilerinden Topkapı Sarayı'nın duvar desenlerine, Selçuklu döneminin motiflerinden Kütahya Halılarının renklerine uzanan sınırsızlık büyük bedenle buluşuyor…

Yazın gelmesiyle vitrinleri süsleyen neon renkler büyük beden mağazalarda yerini koyu renklere bırakıyor. Oysa Hüseyin Küçük " Giysi bir dönemi yansıttığı sürece değerlidir ve beden ölçüsünden bağımsızdır" diyor. Bu sebeple büyük bedeni özgürleştirdiği tasarımlarında, İznik Çinilerinden Topkapı Sarayı'nın duvar desenlerine, Selçuklu döneminin motiflerinden Kütahya Halılarının renklerine uzanan ve sınırları olmayan bir koleksiyon oluşturduğunu söylüyor.

Ünlü modacı, büyük beden kadının, artık sadece örtünmek için giyinmeyeceğini, farklı desen ve renkleriyle bu yeni tasarımların, büyük beden kadını modayla buluşturacağını belirtiyor. Hüseyin Küçük, beden ölçüsünün önemi olmaksızın kadını özgürleştirdiği yeni koleksiyonunu; "Lüksün mutlaka parayla satın alınabilen konfor olması gerekmez. Bazen en büyük lüksümüz yoğun iş temposunda yarım saatlik bir kahve molası olabilir, her ruh ve her kadın lüksü hak eder, büyük beden de öyle" cümleleriyle anlatıyor.