Hangi yüz tipi için hangi mücevheri kullanmalı?
MODA

Hangi yüz tipi için hangi mücevheri kullanmalı?

Takacağınız mücevheri doğru seçerek ifadenizi dengeler, yüz şeklinizin istediğiniz gibi algılanmasını sağlayabilirsiniz. Olcayy Mücevher’in tasarımcısı Olcay Keskin, kişinin yüzüne uygun en doğru mücevheri seçmek için nasıl bir yüz şekline sahip olduğunu

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Nisan 2014

Öncelikle yuvarlak, oval, kalp ya da kare yüz şeklinden hangisine sahip olduğunuzu bulmak için bir aynadan faydalanmanız gerekiyor. Aynaya büyük bir oval çizip yüzünüzün bu ovalin dışına taşıp taşmadığına bakmalısınız. Taşmışsa eğer yuvarlak yüz yapısına, bu ovale sığıyorsa oval yüz yapısına, sadece çeneniz ovalin dışında kaldıysa kalp yüz yapısına, köşeler dışarıda kaldıysa kare yüz yapısına sahipsiniz demektir.

Oval bir yüz yapınız varsa çok şanslısınız demektir, çünkü size her tür küpe ve kolye yakışır. Kalp kesim taşlı küpeler, çiçek şeklinde tasarımlar, yuvarlak şekilli küpeler sizin için ideal olacaktır. Kolye seçiminde ise çok uzun olmayan, küçük sallantılı tasarımları kullanmanız doğru tercihtir.


Yuvarlak yüz yapınız varsa asla daire şeklinde bir küpe tercih etmeyin. İçinde toplar olan tasarımlar ya da iç içe geçmiş yuvarlaklar da sizin için uygun olmayacaktır. Size en uygun tasarım damla ya da markiz kesimlerdir. İnce ve uzun tasarımlar da yine yüz şeklini dengeleyecektir. Kolye için ise uzun tasarımlar uygun olacaktır. Özellikle boyundan göğüs kısmına doğru tek bir sallantısı olan kolye tasarımları yuvarlak yüz yapısına çok yakışır.

Kare şeklinde yüz yapınız varsa maskülen bir görüntüye sahipsiniz demektir. Bu görüntüyü yumuşatarak daha feminen hale getirmek için çiçekli, iç içe geçmiş daire şeklinde ve bol sallantılı küpeler kullanmak uygun olacaktır.

Kalp şeklinde yüz yapısına sahipseniz çene uzun olduğundan bu görüntüyü yumuşatmak gerekir. Damla kesim her tasarım küpe seçimi için doğrudur. Boyun için ise mutlaka kalın ve boyuna yapışan sallantısı olmayan kolyeler tercih etmek gerekir.