Moda tutkunu 5 kız kardeşin instagram serüveni
MODA

Moda tutkunu 5 kız kardeşin instagram serüveni

Sosyal medyanın hızlı yükselişini sürdürdüğü günümüzde, yalnızca arkadaş çevremizle iletişim kurmak, etrafımızda neler oluyor takip etmek ya da özlü sözler paylaşmak için değil, facebook, twitter ve instagram gibi sosyal mecraları çoğumuzun aklına asla ge

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Nisan 2014

Moda tutkunu bu beş kız kardeşin sosyal mecralardaki renkli serüveni 2012 yaz aylarında başlamış. Kız kardeşleri bir araya getiren ve bu yolculuğu başlatansa kız kardeşlerin en küçüğü Elif, yani kendi deyişleriyle No:05.

1989 İstanbul doğumlu Elif Canset Canpolat küçük yaşlardan beri modaya ilgi duymuş, bu ilgi nedeniyle Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'nın yanı sıra moda eğitimi de almış ve moda editörlüğü yapmaya başlamış. Yaptığı bireysel çalışmalardan sonra onunla aynı tutkuyu paylaşan ablalarıyla bir araya gelen No:05, kendi markalarını ellerindeki kaynakları kullanarak yaratmak ve büyütmek üzere harekete geçmiş. Moda dergileri karıştırarak başlayan serüven "beşi bir yerde" anlamına gelen 5in1canpolat isminin ortaya çıkışıyla hız kazanmış. Cep telefonları, tablet bilgisayarlarla çekilen fotoğrafların paylaşıldığı instagram hesaplarını açmışlar. Hepsi birbirinden güzel olan beş kız kardeş için takipçi toplamak pek de zor olmamış olsa gerek. Ancak güzelliklerinin ötesinde, yaratıcı fikirleri ve istikrarlı çalışmaları sayesinde bugün 25bini aşkın takipçileri bulunmakta ve instagram üzerinden aktif olarak üretimleri kendilerine ait olan son moda kıyafetler ve ayakkabıların satışını yapmaktalar.

Kız kardeşleri bir araya getiren No:05 dışında aslında diğer kardeşler de modayla bir o kadar ilgili ve bu konuda başarılı. Son trenleri takip edip, bu konuda aksiyon alan Elif, ayrıca instagram hesabından da sorumlu isim.

Evli ve iki çocuk annesi olan Aslıhan Arslan, No:04 zaten kendi tasarımlarını üretip satan bir stilist. Tüm modeller onun elinden geçiyor ve tek tek ilgileniyor.

No:03, Kabuhan Canpolat başarılı bir PR'cı, iyi giyinmek onun da vazgeçilmezleri arasında olduğu için markanın tüm tanıtım faaliyetleri ve pazarlaması onun elinden geçiyor.

Renk renk ayakkabıların fikir annesi ise zaten ayakkabı üretim işiyle meşgul olan Neslihan Yılmazer yani No:02. Satışını yaptıkları ayakkabıların üretiminden kutuya girmesine kadar tüm süreci zevkle takip ediyor.

İlk olarak ışıltılı swarovski taşlarla marka ayakkabıları süsleyerek başlayan satışlar No:02'nin "olur mu acaba?" demesi ve diğer tüm kızların destekleriyle bir araya gelerek boyfriend ve skinny jean kombinasyonlarının vazgeçilmezi renkli slipper'lar ve ardından yapılan araştırmalardan sonra slipper tasarımları için kolları sıvamalarıyla devam etmiş. Takipçi sayısını ciddi şekilde arttıran bu ayakkabıları sokakta pek çok moda düşkünün ayağında görmek mümkün.

Slipperların ardından tekstile de geçmek isteyen ve takipçilerine yaptıkları kombinasyonları bütün olarak sunmak isteyen Canpolat kardeşler, moda sektöründe efsane olmuş markalara atıfta bulunan esprili t-shirleriyle de büyümeye devam etmişler.

No:01 kardeşlerin en büyüğü Arzu Torun, tüm bu çalışmanın ardındaki fotoğrafçı olmuş. Stilist olmasına rağmen fotoğraf tutkusu daha ağır basmış olan No:01, hesapta yer alan ürün ve kombin fotoğraflarını çekme görevini üstlenmiş. Küçük instagram karelerine baştan aşağı kombinler sığdırmayı ve takipçilerin beğenisini kazanmayı başarmış. Ayrıca tüm kardeşlerin en büyüğü olması sebebiyle de kendi içlerinde danışman olarak görülmekte.

Tedarik zinciri konusunda da yine görev paylaşımına gitmiş ve siparişin alınmasından, üretilmesine, tesliminden, müşteri memnuniyetine ve hukuki süreçlerine kadar her şeyi en ince detayına kadar düşünmüşler. Görünüşe bakılırsa, sosyal medyanın hayatımıza girişiyle oluşan alternatif iş modellerinden yalnızca bir tanesi olan 5in1canpolat'ın adını, artık yalnızca sosyal medyada değil aktif olarak moda sektöründe de duyacağız.