Mezuniyet gecesi için kıyafet ve stil önerileri
MODA HABER

Mezuniyet gecesi için kıyafet ve stil önerileri

Her dönem sonunda olduğu gibi yine genç kızları mezuniyet heyacanı sarmaya başladı. Mezuniyet kutlamalarına az bir süre kalmışken abiye seçimleri ve stili üzerine konuşmanın da tam sırası.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mayıs 2014

Pınar Ay Haute Couture'nin sahibi Modacı Pınar Ay anlatıyor:

Mezuniyet balosun da abiyenizin seçimini gecenin olacağı mekanın ağırlığına göre yapmalısınız.Gideceğiniz yerin ambiansı, mekanın kapalı olup olmadığı seçimlerinizi etkileyecektir.

Hayatınızın en güzel günlerinden birinde en ışıltılı ve gözalıcı parçaları seçmek en büyük hakkınız.Uzun iyi dikimli bir tuvalet giyebileceğiniz gibi mini yada dizaltı detaylarıyla gözeçarpan şık bir kokteyl elbisesi de tercih edebilirsiniz.Seçiminizde en önemli unsur vücut yapınız olacaktır.Size satış yapmaya çalışan objektif olmaktan uzak satış elemanlarının önerilerini bir yana bırakın ve alışverişe çıkmadan önce genel hatlarıyla ne giyeceğinize,vücunuza neyin yakışacağına karar vermiş olarak çıkın.Alışveriş sırasında ne istediğini bilmek gereksiz alınacak parçaları da engelleyecektir.

Vücudunuzu çok iyi tanımalısınız. Vücudunuz da ki oran yada orantısızlıklar giyinme şeklinizi de etkileyecektir.Örneğin dizlerinizi güzel bulmuyorsanız mini değilde maxi yada dizaltı etek boyunu tercih edebilirsiniz.Kollarınız kalınsa kolsuz değil de kısa kollu modelleri seçmeniz daha iyi görünmenizi sağlar.Yada en azından ten rengi tülden bir kol üzerine atılan dantel detaylar da sorunlu bölgenin gölgelenmesini,dikkat dağılmasını sağlar.Abiye bir tuvalet giyeceksiniz ama sırtınız yada kollarınızda sivilceler varsa bu bölgelere yine ten rengi tüller ekletip teninizi çok daha güzel gösterebilirsiniz.Elbiseyi giymeden önce bulaşmayan,elbisenizi lekelemeyecek bir vücut fondöteni kullanabilirsiniz .

Kalçanız geniş ama üst bedeniniz dar ise yada tam tersi bir durum varsa buna göre renkler tercih edilmelidir. Böyle bir durumda İki parça kıyafetler yada iki renkli abiyeler en iyisi olacaktır.Geniş olan bölgeye koyu ,dar olan bölgeye açık tonlar seçebilirsiniz.Unutmayın ki çok şık tuvaletler giyilen yerlerde bile 2 parçadan oluşan abiyeler giyebilirsiniz.Vücut tipiniz ve şeklinize göre seçilmiş payet uzun bir etek – ipek bluz sizi hem farklı hem de çok şık gösterecektir.Üstelik bu tarz abiye parçalar tek kullanımlık da olmaz.Bluzu yada eteği ayrı parçalarla kombinleyerek yaz – kış kullanabilirsiniz.

Gideceğiniz yerde abiye uzun bir tuvalet giymeyi planlıyorsanız hala geç kalmış sayılmazsınız .Özel dikim yaptırabileceğiniz gibi hazır abiye satan yerlerden bütçenize uygun bir parça bulabilirsiniz.Bu seçimi son günlere bırakmamanızda fayda var.Çünkü hazır satılan abiyelerin 36 beden olsanız bile vücudunuza tam uygun olmayacağını, tadilat gerekebileceğini hesaba katarak kendinize zaman bırakın.

Seçeceğiniz abiyenin içinde kendinizi rahat hissetmeniz çok önemlidir. Önemli gecelerde giyilen abiye kıyafetlerin rahat olmayışı size geceyi çekilmez kılabilir bunu unutmayın. Rahat edemeyeceğiniz kumaşlar yada dekolteler tercih etmeyin. Bütün gece çekiştirip duracağınız bir dekolte kötü gözükmenize de sebep olur.Şık ve çekici olmak demek kendine güvenli durmakla ilgilidir.Tarzınız olmayan ,kumaşı,kesimi yada dekoltesi ile sizi rahatsız edecek bir kıyafet kendine güvenli bir duruş sağlayamaz.
Uzun abiyeler de kesinlikle dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı etek boyudur. Mutlaka ama mutlaka ayakkabının burnu bile gözükmeyecek şekilde etek boyu ayarlanmalıdır. Yürürken ön eteği hafif kaldırarak rahatça yürüyebilirsiniz. Elbisenin uzun bir kuyruğu varsa kuyruğun ucuna serçe parmağınıza girecek kadar plastik küçük bir halka taktırabilirsiniz. Yürürken halkayı parmağınıza geçirip yürümek size ayrı bir hava katacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda elbette kumaş formudur. Hafif kilolu bile olsanız parlak,saten gibi kumaşlar sizi daha da iri gösterir.Çok zayıf bile olsanız mat kumaşları tercih etmenizi öneririm..Hele ki vücudunda fazlalık olan biriyseniz drapelerden,iri işleme ve detaylardan,kabarık tül ayrıntılardan uzak durmalısınız.

Abiye elbise almaya giderken o gece giymeyi planladığınız iç çamaşırı yada korseyi de giyerek gitmenizi tavsiye edebilirim.Çünkü vücunuzu harika bir şekilde sarıp toparlayacak,dikiş izi belli olmayan,lazer kesim korseler sizi harika gösterecektir.Korse yada iç çamaşırların da ki dikiş izleri düz formlu,hele ki açık renkli elbiselerde kötü görüntülere sebep olabilir.Unutmayın ki korseyi giymiş olarak elbiseleri deneyip almak son anda çıkan sorunları da engeller.

Balo süresince çok hareketli olacağınızı, muhtemelen de pistten inmeyeceğinizi hesaba katıp elbisenizin için de rahat olmayı amaç edinmelisiniz. Özellikle derin yırtmaçlar,hareket ettikçe rahatsızlık verecek dekolteler ve çok sıkı içi gepiyerli abiyelerden uzak durun.

Gelelim Aksesuar seçimlerine …
Kıyafet ışıltılı hele ki yoğun işlemeli ise büyük takılardan uzak durmanızı olabildiğince minik olanlara yönelmenizi öneririm.Elbise ne kadar detaylı ise aksesuarlarınız o kadar sade olmalıdır..

Özellikle omuz yada yaka da işleme ne kadar yoğunsa küpe de o kadar küçülmelidir.Elbiseniz düz renkte sade bir model ise boynunuza takacağınız gözalıcı bir gerdanlık yada iri muhteşem bir küpe ile yine çarpıcı olabilirsiniz..Ama iri gerdanlık ve küpeleri bir arada kullanmaktan çekinin.

Küpe – bilezik yada gerdanlık - bilezik daha yerinde olacaktır .Elbette bu mücevherlerin gerçek olması da gerekmez.Yarı değerli taşlarla yapılan harika takılar bulabilirsiniz .Nişantaşı Reasürans çarşısında ki Lotus , İstinye Park'ta ki Mon Reve ya da Kapalıçarşı'da ki onlarca yarı değerli taş satan mücevherci aklıma ilk gelenler ….Takı seçimlerini kıyafetinizi aldıktan sonra ama son günlere bırakmadan yaparsanız yine gereksiz ve yanlış alıverişten kurtulmuş olursunuz.



Ayakkabı ve çantanın genel olarak aynı renk olmasından ve genel olarak mat derili olmasından yanayım.Çok ekstra durumlar dışında aynı renk ayakkabı ve çanta her zaman daha elegan durmaktadır.İlla ki biraz parlaklık aranıyorsa saten ayakkabı – clutch olabilir .Ayrıca elbisenin rengine tam kontrast renkte ayakkabı çantayı deneyebilirsiniz.Örneğin bordo bir kıyafete saks,mor kıyafete zümrüt yeşil ,gri ye mor ,beje yeşil gibi…Mezuniyet geceniz için ayakkabı seçerken en önemli detay rahatlıktır sakın unutmayın.Son anda alınan denenmeyen yada rahat olmayan ayakkabılar en özel gecelerinizden birini size zindan edebilir.Uzun bir abiye giyecekseniz dolgulu modellerden de tercih edebilirsiniz.15 gün içinde istediğiniz renkte deri yada kumaşla size özel ayakkabı da yaptırabilirsiniz.Özel yapım ayakkabının artık bir lüks olmadığını,çok uygun fiyata yapan yerlerde olduğunu müşterilerimden sıkça duyduğumu belirtmeliyim.Dolgulu yada rahat edebileceğiniz modelleri seçerseniz gece boyunca dilediğiniz kadar hoplayıp zıplayabilirsiniz.

Çantanızın ise ihtiyacınız olan minik şeyleri alacak kadar büyük ama clutch modunda olacak kadar da küçük olmasına dikkat edin.Sakın abiyenizle büyük boyda ki el çantalarından kullanmaya kalkmayın.Çantanızın yanında, çantanın içine sığamayacak kadar büyük olduğu için elde taşıyacağınız bir cep telefonu da hoş durmayacaktır bunu bilin.Sadece o gece için daha minik bir cep telefonunu aileniz den ödünç almayı bile önerebilirim : ) Çantanın dışında duran sigara yada cep telefonu görüntüsünden bir şekilde kaçının…

Saç ve makyaj konusunu ise mutlaka daha önceden tanıdığınız ve güvendiğiniz bir yerde halletmeniz iyi olur diye düşünüyorum.Son anda olabilecek sorunlar moralinizi bozacağından tanımadığınız yerlere gidip risk almayın derim.Saç ve makyajın bir arada olduğu güzellik merkezleri daha pratik olacaktır unutmayın.