Mavi beyaz kumsal
MODA

Mavi beyaz kumsal

Plaj giyiminde nerede görsek tanıyacağımız maviler, marin çizgiler ve uzun elbiselerin yaratıcısı Elif Mısırlı bu yaz koleksiyonuna renkli emprime desenler ekliyor

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Temmuz 2017

Eylem Şimşek
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Elif Mısırlı çocukluğundan beri Ege kasabasında geçirdiği yaz tatillerinde annesinin uzun keten elbiselerini hasır çantalarla tamamladığı plaj görünümlerini hayranlıkla izlemiş olacak ki bunu kendi tasarımlarına yansıtmaya başladı. Dolayısıyla hayranlık sırası bizde… Artık her sezon onun plaj giyim tasarımlarını heyecanla bekliyor, imzasına dönüşen detayların dışında kattığı yenilikleri kucaklıyoruz. Cunda'da geçen yazlara ithaf edilen yeni koleksiyonunu ve ilham kaynaklarını Elif Mısırlı'dan dinliyoruz.

İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonunuzda önceki koleksiyonlardan ne gibi farklar çıkıyor karşımıza?
Yaz koleksiyonuma başlarken Cunda aşığı ve çok zevkli bir arkadaşım atölyeme geldi... Kumaşları görünce 'Bu koleksiyonun adı Cunda olsun!' dedi. Böylece ortaya koton ve ipek kumaşları çizgiler ve desenlerle maviye boyadığımız, aklınıza deniz gelen tasarımlar ortaya çıktı. Koleksiyonda sizi yaz boyunca hiç sıkmayacak elbiseler, gömlekler, gömlek elbiseler ön planda. Fakat geçen sezondan farklı olarak çok renkli bir emprime elbise koleksiyonu da hazırladım.

Peki bu parçaları ne tarz aksesuarlarla hayal ediyorsunuz?
Bu tasarımları yazın gold ve pink gold aksesuarlarla kullanmak benim çok hoşuma gidiyor. Genelde de boynumda ve kulağımda bir şey olmadan kendimi çıplak hissederim. Şık ve feminen bir mayoyla maskülen bir plaj kıyafeti ise favorimdir.


Koleksiyonlarınızı bir hikayeye göre mi oluşturuyorsunuz yoksa hikaye, tasarımlar şekillendikçe mi ortaya çıkıyor?
Üç ay süren şahane yaz tatilleri geçirdiğim 17 senem oldu. Yazlık evimiz kocaman kumsalları ve lacivert denizleri olan bir Ege kasabasındaydı. İlkokuldan beri -çok beyaz olduğum için- mayomun üzerine uzun kollu koton bluzlar giydirirdi annem. Beyaz ve mavi o dönem hayatıma girdi. Annem ise plaja giderken hasır çantası ve şilebezi uzun elbiseleriyle hazırlanırdı. Galiba plaj koleksiyonu fikrim o zamanlar oturmaya başlamıştı.

Kumaş seçimlerine nasıl karar veriyorsunuz?
Kapalıçarşı'da dolaşırken Karadenizli kadınların seneler evvel çay toplarken bellerine bağlayıp içine çay doldurdukları kumaşları görüp aşık oldum. Etnik kumaşların bana uygun parçalarını seçip onlarla bir koleksiyon oluşturdum.

Boho Loves Elif Mısırlı markasının yaz koleksiyonunu üç sözcükle özetlemenizi istesek…
Bohem, sade ama dikkat çekici.


Genel anlamda tasarım süreçlerinde size en önemli ilham kaynağı ne oluyor?
Deniz ve yazları gittiğimiz Yunan Adaları... Koleksiyonları hazırlarken benim ve arkadaşlarımın 'Yazın neler giymek istiyoruz?' sorusuna verdiğimiz cevaplardan yola çıkıyorum genellikle. Bu cevaptan sonra da kumaş belirleme aşamasında her şey yerli yerine oturuyor.