“Palais des Vents” bir mimari harikası
MODA

“Palais des Vents” bir mimari harikası

Adler’in tasarımcıları, ajurlu pırlanta mıhlama tekniğinin gizemiyle bir mimari harikasını yeniden yorumluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Temmuz 2017

"Palais des Vents" adlı koleksiyon bir mimari harikası. Ajurlu pırlanta yapısı, Racastan'ın sembolü haline gelen 953 pencereli sarayı anımsatıyor. Adler'in tasarımcıları, ajurlu pırlanta mıhlama tekniğinin gizemiyle bir mimari harikasını yeniden yorumluyor. "Rüzgarlar sarayı" anlamına gelen Hawa Mahal 1799 yılında, pembe şehir olarak da bilinen Racastan eyaletinin başkenti Jaipur'da, Maharaja Sawai Pratap Singh'in talebi üzerine mimar Lal Chand Usta tarafından inşa edildi. Dünyanın mimari harikalarından biri olarak kabul edilen yapı, City Palace'ın bir bölümünü oluşturuyor. Adının "Rüzgarlar Sarayı" olması, pencerelerden içeriye ferahlatıcı rüzgarları geçiriyor olmasından kaynaklanıyor. Dışarıya çıkma yasağı olan, kraliyet ailesine mensup kadınlar ve haremdekiler şehrin ana caddesini, bu görkemli pembe yapının 953 adet penceresinden gözlemliyorlardı.

Adler'in "Palais des Vents" adlı cuff'ı, beyaz altın üzerine, 6.03 karat damla kesim bir yakut ve 1935 adet (44.25 karat) pırlantalı. "Palais des Vents" adlı kolye ki aynı zamanda bir taça da dönüştürülebiliyor, 8.03 karat damla kesim bir Birman yakutu ve 1.22 karat I-VS2 bir pırlantalı ve 1199 adet pırlatalı.

Viyana kökenli bir kuyumculuk mirasıyla, Adler'in 130 yıldır kusursuzlaştırdığı zanaatçılık bilgisi ve ustalığı yeni koleksiyonlarında da gözler önüne seriliyor. Mükemmelliyetçilik duygusuyla meydan okumak istermiş gibi, yaratıcılığın sınırlarını zorlayarak benzersiz mücevherler tasarlıyorlar. Yeni teknikler ve orijinal malzemelerle daima öncü olan Adler, mücevherlerinde, ağaç, karbon ve titanyum gibi farklı dokular kullanarak, rafine ve cüretkar tasarımlara imza atıyor. Zamanı bilinmeyecek kadar eski geleneklerin ve yeni eğilimlerin füzyonu olan Adler mücevherleri zaman ve mekan kavramlarının ötesine geçiyor.