Güncellenen İtalyan ruhu
MODA

Güncellenen İtalyan ruhu

Ayakkabı tasarımcısı Paul Andrew, DNA’sında İtalyan üretiminin gücünü barındıran Salvatore Ferragamo’ya gençlik enerjisi vermeye Pre-Fall 2017 koleksiyonuyla başladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ağustos 2017

Ayça Dost

New York'ta yaşayan İngiliz ayakkabı ve aksesuar tasarımcısı Paul Andrew, kendi ismini verdiği kadın ayakkabı koleksiyonuyla 2013 yılında radarımıza girmişti. ardından Sonbahar/Kış 2016-17 sezonunda yenilikçi ve yükselen bir güç olarak nitelendirilmesine neden olacak erkek ayakkabı koleksiyonunu çıkardı. Donna Karan, Calvin Klein, Narciso Rodr iguez ve Alexander Mc Queen gib ikonik tasarımcılarla birlikte çalıştığı yıllarda edindiği deneyim, Paul Andrew'un her daim en iyi materyaller ve el işçiliğiyle haşır neşir olması demekti. Ama onun ayakkabılarda asıl yakalamak istediği konforu v e fonksiyonelliği maksimize eden bir yaklaşımla modern ayakkabı siluetiydi -ki bunu yapabileceğini kısa süre içinde gösterdi.



O şimdi işine duyduğu aşkı, en az kendisi kadar ayakkabılara bağlılığıyla bilinen Salvatore Ferragamo markasının 'Kadın Ayakkabı Departmanı Tasarım Direktörü' görevinde sürdürüyor. İtalyan ayakkabı markası için ilk koleksiyonunu Pre-Fall 2017 sezonunda takdim eden Andrew sorularımızı yanıtlıyor.



'Hayallerin ayakkabı tasarımcısı' Salvatore Ferragamo markası için ayakkabı tasarlamak sizin için tam olarak ne ifade ediyor?

Salvatore Ferragamo ayakkabı tasarım ve işçiliği konusunda neredeyse bir asır boyunca ikonik bir referans oldu. Bu nedenle kadın ayakkabı tasarımında markanın kreatif vizyonunun başına getirilmek benim için çok büyük bir onur. Amacım günümüz piyasasını, markanın mirasının bana bıraktığı gücü ve endüstriyel kuvveti, tasarım kalitesini ve materyal anlamında en yeni inovasyonları dikkate alarak şirkete yeni bir perspektif getirmek.



Bakış açınız Ferragamo estetiğine, değerlerine ve DNA'sına nasıl uyum sağlayacak?

Yeni nesil Ferragamo'dan etkilenecek kadın zeki, özgüvenli ve kesinlikle kalite ve şıklık talep eden biri. Feminenlikle arasındaki bağ güçlü, modadan ilham alıyor ve kendi kararlarını kendisi veriyor. Benim konseptim Ferragamo ismiyle bir zamanlar aynı anlama gelen temellere yeniden dikkat çekmekle alakalı: yenilik, kalite ve uyum. Ferragamo'yu yeni jenerasyona tanıtmak ve hayatlarına bu markayla adım atmalarını sağlamak istiyorum.


Birkaç kelimede 'zanaatkarlık' ve 'Made in Italy' sözcükleri hakkında ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyiz?

İtalya'da ayakkabı üretmenin en büyük ayrıcalıklarından biri de gerçek zanaatkarlarla çalışabiliyor olmanız. Ferragamo için çalışan birçok zanaatkar, nesiller boyu el yapımı ayakkabı üreten kişiler. Yeteneklerine ve teknik içgüdülerine sınırsız bir saygı duyuyorum… Son birkaç aydır onlarla aktif olarak çalıştığım süreç içinde, tasarımlarımı son derece teknolojik ve teknik yöntemler kullanarak hayata geçirdim. Böylece bu yeteneği kendim de deneyimleme şansım oldu. nBirkaç kelimede 'zanaatkarlık' ve 'Made in Italy' sözcükleri hakkında ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyiz? İtalya'da ayakkabı üretmenin en büyük ayrıcalıklarından biri de gerçek zanaatkarlarla çalışabiliyor olmanız. Ferragamo için çalışan birçok zanaatkar, nesiller boyu el yapımı ayakkabı üreten kişiler. Yeteneklerine ve teknik içgüdülerine sınırsız bir saygı duyuyorum… Son birkaç aydır onlarla aktif olarak çalıştığım süreç içinde, tasarımlarımı son derece teknolojik ve teknik yöntemler kullanarak hayata geçirdim. Böylece bu yeteneği kendim de deneyimleme şansım oldu.