Gucci'den sanata tam destek
MODA

Gucci'den sanata tam destek

Koleksiyonları ve yaptığı iş birlikleriyle büyük ses getiren Gucci, sanata ve sanatçıya verdiği önemi de Paris Internationale’in açılış etkinliğine resmi sponsorluk yaparak gözler önüne seriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2017

Gucci, bu yıl 18–22 Ekim 2017 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen, yeni nesil galerileri ve sanatçıları destekleyen Paris Internationale sanat fuarının açılış etkinliğinin resmi sponsoru oluyor.

Önceki iki etkinliğin ruhunu yansıtmaya devam edecek olan fuar, estetik açıdan diğerlerinden farklılık gösterecek. Avenue d'Iéna'da yer alan özel evlerin süslemeleri, Haut-Marais'deki çok katlı otoparkta kullanılacak. Bu mekan, 1968 Mayıs'ında Paris'te yaşanan protesto hareketleri sonucu 1973 yılında Jean-Paul Sartre tarafından kurulan Libération isimli gazeteye yaklaşık otuz yıl boyunca genel merkezlik yaptı.

Bu bağlamda gazeteciliğin ve kentsel gelişimin yüzleştiği sorunlara değinecek olan Paris Internationale, 55 galerinin yanı sıra ayrıca 17 farklı ülkeden yedi proje alanına da ev sahipliği yapacak. Sanatsal üretimi ve algıyı göz önünde bulundurarak sanat fuarlarının günümüzdeki durumuna uygun bir yanıt veren Paris Internationale, Crèvecoeur, High Art, Antoine Levi, Sultana ve Gregor Staiger galerilerinin işbirliği ile düzenleniyor. Fuar, çağdaş sanattaki yeni girişimlere uyacak, ortak bir model geliştirmeyi amaçlıyor.

Gucci de, Paris Internationale'in açılış etkinliğine resmi sponsorluk yaparak, başarıya ulaşmak ve isimlerini duyurmak için günümüz yatırımcılarının desteğine ihtiyaç duyan yeni nesil sanatçılara yardımcı olmayı hedefliyor.