Olivia Palermo'dan sezonun stil tüyoları
MODA

Olivia Palermo'dan sezonun stil tüyoları

ABD’li stil ikonu Olivia Palermo ile son yaptığı kapsül koleksiyonun ardından konuştuk. Palermo, “Bu sezon kemer konusunda risk alın” tavsiyesinde bulunuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Kasım 2017

ABD'li Olivia Palermo'yu birkaç kelimeyle tarif etmek istesek seçeceğimiz kelimeler 'sokak stilinin kraliçesi' olurdu. 1986 doğumlu Palermo The City isimli reality show ile hayatımıza girdi ve serinin yayınladığı 2009 yılından bu yana hayatımızda.

Kendi ismini taşıyan internet sitesiyle bir moda kaynağı haline gelen, bugüne kadar sayısız marka için kapsül koleksiyon hazırlayan Palermo, yıllar içinde başarılı bir iş kadını haline geldi. Kendine has stili olgunlaşan ve moda haftalarının ön sıralarının aranılan ismi olan Palermo, 2016 yılından bu yana ABD'li Banana Republic stil elçisi. Ancak marka ve stil ikonu arasındaki işbirliği eylül ayında satışa çıkan The Banana Republic X Olivia Palermo kapsül koleksiyonuyla bambaşka bir boyuta taşındı. Biz de bu vesileyle Olivia Palermo ile son New York Moda Haftası'nda lansmanında tanıtılan kapsül koleksiyonu ve stil tüyolarını konuştuk.

- Koleksiyonunuz İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok önemli moda şehrinde satışta. Bu koleksiyonu hazırlarken nelerden ilham aldınız?
- Farkındaysanız koleksiyondaki parçalar oldukça klasik. Tam 70 parça hazırladık. Ayrıca askeri öğelere yapılan göndermeler var. Doğal ve nötr renklere geniş yer verdim. Oldukça iddialı ve stil sahibi parçalardan oluşan bir koleksiyon olduğunu söyleyebilirim.

- Hazırladığınız parçalar ne kadar süre satışta olacaktı?
- Son parça satılana kadar mağazalarda olacak.

BEN TASARIMCI DEĞİLİM

- Tasarım yapmak sizin için heyecan verici miydi?
- Ben bir tasarımcı değilim. Bunu en baştan söylemek lazım. Markanın deneyimli tasarım ekibiyle ortak bir çalışma yaptık. Koleksiyonun nasıl bir havaya sahip olacağını, birbiriyle kombinlenebilecek parçaları beraber hazırladık. Kumaşından, kalıbına kadar çok içindeydim işin ama aklımdakileri ürün haline tabii ki bu ekip getirdi. Oldukça kaliteli kumaşlar kullanmaya özen gösterdik. Şifonlar, ipekler kullandık mesela.

- Genel olarak tarzınızdan bahsedebilir misiniz?
- Bana neyin yakışıp neyin yakışmadığının bilincindeyim. Tarzın oluşması için ilk gerekli olan şey de bu bence. Bu sayede yaptığım kombinlerde sonuç genellikle olumlu oluyor.

- Kombin yapmak biraz da neşe veren bir oyun gibi...
- Aynen öyle. Hayatıma biraz renk katmak ve etrafımdaki insanlara ilham vermek için de iyi bir yol olduğuna inanıyorum.

- Sizin gibi moda konusunda iddialı bir ismi bulmuşuz, bize ilham verici birkaç tavsiyede bulunabilir misiniz?
- Elbette. Kemer konusunda biraz risk alabilirsiniz, hele de trendler bu yöndeyken. Kemer bence her tür görünümdeki sıkıntıları çözebilen bir aksesuar. Çeşitli kıyafetleri bir arada kullanırken en önemlisi oranları iyi tutturmak. Ayrıca renk konusuna özen göstermeniz gerekiyor. Tabii ki bu bütünü doğru makyajla tamamlamak gerekli.

- Peki hayatınız bu kadar kıyafetler ve moda üzerine kuruluyken siz de başka insanların giyim tarzlarına dikkat ediyor musunuz?
- Evet, insanların nasıl giyindiklerine bakarım. Bazen yolda yürürken rastgele karşılaştığım bir kadın dikkatimi çeker, tarzını inceler, giysileri nasıl taşıdığını değerlendirir ve kendi kendime benim de benzer bir görünüş yakalayıp yakalayamayacağımı sorarım.

ÖZEL HAYATIM BANA AİT

- Blogger'lar son birkaç yılda moda dünyasının en etkili isimleri haline geldi. Siz de kendinizi bir blogger olarak mı tanımlıyorsunuz?
- Hayır, kesinlikle. Benim bir moda sayfam var. Bu blog'dan çok farklı. Oliviapalermo.com'un, sıra dışı bir ekibin katkılarıyla sürekli yenilikçi içerikler eklediğim bir online dergi olduğunu söyleyebiliriz.


Olivia Palermo'nun gelinliği

- Sosyal medya ilginizi çekiyor mu?
- Instagram hesabımda (@oliviapalermo) kendi fotoğraflarımı paylaşmaktansa başkalarınınkileri kurcalamayı tercih ediyorum... Ama bazen bir şeyleri yüklemeyi unutuyorum!