Millenial kuşağı hakkında her şey
MODA

Millenial kuşağı hakkında her şey

Hızlandırılmış Y jenerasyonu kursu için devam ediniz...

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Aralık 2017

Moda dünyası onlardan besleniyor, sosyal medyanın kurallarını onlar belirliyor ve bugüne dek ezbere bildiğimiz bütün kurallar onlar tarafından bozulmak üzere yeniden yazılıyor. Milenyum kuşağı kimleri kapsıyor, onlar ne giyiyor ve neler yapıyor? Hızlandırılmış Y jenerasyonu kursu için devam ediniz...

Hazırlayan Melis Kıvanç ve Ayça Dost

BİZ MİLENYUM KUŞAĞINDAYIZ

Günümüz modası neden onları yanına almak istiyor?

Sosyal medyayı artık onlar yönetiyor. Birçoğu sadece hayallerine ulaşmanın yollarını arıyor. Araştırmacılar, onları anlamak için kafa patlatıyor ama dikkatlerini çekmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bahsi geçen jenerasyonun öncülerini işte bunun için sıraladık.

SOFIA RICHIE
@sofiarichle

1998 yılında doğan Sofia, 14 yaşında modellik yapmaya başladı. 15 yaşında ilk reklam kampanyasına imza atan Sofia'nın ilk defilesi ise Yeezy Season 4'du.

Odessa Adlon
@odessaadlon

1999 yılında doğan Odessa, hayatımıza Defiance ve Nashville dizileri ile girdi. Jaden Smith'in kız arkadaşı olarak da adını duymuş olabileceğiniz Odessa, yaşıtlarının aksine sosyal medyada gizli bir yaşam sürmeyi tercih ediyor.

Lily Rose Depp
@lilyrose_depp

1999'da doğan Lily Rose Depp'in önlenemez yükselişinin sebebi ebeveynleri mi? Bu soruyu bir süreliğine rafa kaldırıp Karl Lagerfeld'in uzun vadeli ilham perisi olmayı başaran Depp'in gelişmekte olan oyunculuk kariyerini de takip edin.

Sarah Snyder
@sarahfuckingsnyder

Instagram'ına girdiğinizde adı dışında herhangi bir açıklama bulamayacağınız Sarah 1996'lı.
Haber akışında sadece kendine ait fotoğraflar paylaşmaktan çekinmeyen Sarah da yeni nesil modeller arasında.

Willow Smith
@willowsmith

2000 doğumlu olan ve milenyum kuşağının en genç üyelerinden biri olan Willow Smith, 2007 yılında babası Will Smith'in başrolü üstlendiği I am Legend'da rol aldı. 2010 yılında ise ilk single'ı Whip My Hair'i yayınlayarak müzik kariyerine adım attı.

Sasha Lane
@sashablane

1995 doğumlu olan Sasha Lane, ilk çıkışını 2016 yılında gösterime giren American Honey filmi ile yaptı. Lane, Y kuşağını yanına almayı seven Louis Vuitton'un İlkbahar / Yaz 2017 reklam kampanyası için de Bruce Weber'in objektifi karşısına geçti.

Frances Bean Cobain
@space_witch666

1992 yılında doğan Frances'i sanatçı kimliğiyle anabilirsiniz. Bundan tam yedi yıl önce ilk sergisini yapan Frances, 2017 yılında ise babasına ithaf ettiği Ghosts for Sale adlı ikinci sergisinin kapılarını açtı.

BURADAKİ KUŞAK

Kendi alanında başarılı olan ve daha pek çoklarına ulaşması ön görülen Y kuşağının Türk temsilcilerini de incelemeye aldık... Bugün global trendleri yöneten bu jenerasyonun farklı alanlarında çalışan dört ismine eğilimlerini, zevklerini ve yeni akımların habercisi olan giyim tarzlarını sorduk.

GÜNCE GÖZÜTOK
Model, 23 (3.3 k takipçi)

Bize kendinden bahseder misin?

İstanbul'da doğup büyüdüm, üç yaşımdan 16 yaşıma kadar aktif bir şekilde spor yaptım. Jimnastik ve voleybol çoğunluğunu oluşturdu. Özyeğin Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümünü kazandıktan sonra modelliğe başladım. Şu an bu mesleğe New York'ta devam ediyorum. Aynı zamanda Rusça öğreniyorum.

Instagram'da favori hesapların?

CR Fashion Book, I-d, T Magazine, Models Dot ve The Love Magazine.

Favori moda akımın?

Takip ettiğim herhangi bir moda akımı veya spesifikolarak benimsediğim bir dönem olmadı. Ama benim rengim siyah; bundan çok vazgeçebileceğimi düşünmüyorum. Bunun üzerinden konuşursak asi ve duruşunu ortaya koyan parçaları tercih ediyorum. Üzerime yakışmayacak parçalardan elimden geldiğince uzak duruyorum; ne kadar popüler olduklarının bir önemi yok.

Favori moda markaların?

Alexander McQueen, Saint Laurent, Prada.

Bu aralar hangi parçayı dinliyorsun?

Charlotte Cardin, Dirty Dirty.

Şu sıralar hangi kitabı okuyorsun?

Thomas More'un Ütopya'sını. Lisede nedense yarım bırakmıştım ama geçenlerde elime geçti.

Kiminle tanışmak isterdin?

Mario Testino.

Sence millennial kuşağın trendlere yön vermesinin sebebi ne?

Şu an okuduğum bölümde de sıkça konuştuğumuz bir konu bu. Sanırım millennial kuşağı aradaki geçişleri son sürat yaşayarak öncesi ve sonrasını iyi analiz edip yerel değil; global düşünen bir grup. Şöyle de özetlenebilir aslında: Analog makinelerden dijitale geçiş gibi... Doğal olarak bir önceki kuşağa göre aşamaları daha hızlı takip edip günün olanaklarından sonuna kadar yararlanma peşindeler. Yokluk ve varlık arasındaki hızlı trendleri teknolojiyle birlikte güzel bir şekilde birleştirip daha yaratıcı işler yaptıklarını söyleyebilir im. Aynı zamanda günden güne globalleşen pazarda bir önceki kuşağa göre daha büyük maddi güce sahip olmaları trendlere yön vermelerini kolaylaştırıyor.

İPEK SOYLU
Türk Milli Tenisçi, 21
(42.9 k takipçi)

Bize kendinden bahseder misin?

Adana'da doğdum. Altı yaşımdan beri tenisle uğraşıyorum. Yılın 30 haftası turnuvalar vesilesiyle dünyayı dolaşıyorum. Boş zamanlarımda yazmayı ve okumayı çok seviyorum.

Instagram'da favori hesapların?

Bloggerları çok takip ediyorum. Favori hesabım da şu sıralar Josefine Haaning. Aynı zamanda Eliz Sakuçoğlu'nun sayfasını seviyorum; pozitif ve enerji veren paylaşımları var.

Favori moda akımın?

Her zaman spor ve şık parçaları bir arada giymek.

Favori moda markaların?

Gucci, Acne Studios, Zara.

Şu sıralar hangi kitabı okuyorsun?

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Stefan Zweig.

Kiminle tanışmak isterdin?

Yaşam koçu ve yazar Tony Robbins.

Sence millennial kuşağın trendlere yön vermesinin sebebi ne?

En önemli sebep, sürekli değişen dünyaya er işimimizin önceki kuşaklara göre çok daha hızlı olması. Bu değişiklik içinde bizler de kendimizi sürekli yenileme hızında buluyoruz; yaratıcı, üretken bir nesil oluşturuyoruz. Önümüze sürülen tüm seçenekler karşısında yaratıcılığını konuşturabilen bu nesil, işte bu yüzden birçok kuşağa ilham kaynağı olabiliyor.

SİMA TARKAN
Dilesima Group Marka Yöneticisi, 22
(12.1 k takipçi)

Kendinden bahseder misin?

10 yaşıma kadar İstanbul'da yaşadıktan sonra ailemle Vancouver'a taşındık. Lise eğitimimi Kanada'da tamamladıktan sonra New York Parsons'da Strategic Design and Management bölümünde okudum. Haziran ayından beri Türkiye'deyim ama birkaç ay içinde New York'a geri dönüp iş bakmaya başlamayı düşünüyorum. Hayvanları, dansı, yemek yemeyi ve seyahat etmeyi çok seviyorum.

Instagram'da favori hesapların?

En çok Gigi Hadid, Chrissy Teigen ve Jason Campbell Studio'nun hesaplarını seviyorum.

Favori moda akımın?

Minimalist ve spor giyim tarzları.

Favori moda markaların?

Vetements, Off-White, Gucci, Reformation, Furla, All Saints, Zimmerman, Rick Owens, Max Mara, Les Petits Joueurs.

Şu sıralar hangi kitabı okuyorsun?

Elizabeth Is Missing.

Kiminle tanışmak isterdin?

Beyoncé ile tanışmak isterdim. Erkeklerin egemen olduğu dünyamızda, kadınlara büyük bir ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum.

Sence millenial kuşağın trendlere yön vermesinin sebebi ne?

Yetiştirilme tarzları sayesinde hem özüne bağlı hem de yeniliklere çok açık bir jenerasyon. Dolayısıyla çok meraklı, yaratıcı ve özgürlüğüne düşkün. Başkalarının peşinden gitmek yerine yeni yollar keşfetme arayışındalar. Bu yüzden daha özgün, haliyle de eşsiz bir tarza sahipler.

LEYLA TANLAR
Oyuncu, 20
(1 m takipçi)

Bize kendinden bahseder misin?

Fazlasıyla mükemmeliyetçi, disiplinli bir o kadar da rahatına düşkün bir insanım. Yapmam gerekeni en iyi şekilde tamamlamalıyım ama bu sırada da tayt ve spor ayakkabımla olmalıyım.

Instagram'da favori hesapların?

Shay Mitchell, Behati Prinsloo, Cara Delevingne, Bella Hadid, Selena Gomez, Mert Alaş ve PSC'nin tasarımcısı Pelin Yaşar.

Favori moda akımın?

Bohem veya minimalist.

Favori moda markaların?

AllSaints, Balmain, Prada, Urban Outfitters, Free People, Brandy Melville ve Nike.

Şu sıralar hangi kitabı okuyorsun?

İnsanın Anlam Arayışı, Victor E. Frankl.

Kiminle tanışmak isterdin?

Küçüklüğümde hep Leonardo da Vinci derdim ama artık Marlon Brando.

Sence millennial kuşağın trendlere yön vermesinin sebebi ne?

Çünkü artık gündemi sosyal medya belirliyor ve bu kuşak oradaki güçler inin oldukça farkında; bunu da çok zekice kullanıyor. Ayrıca genç ve enerjik ruhu temsil ediyorlar. Dolayısıyla artık onların temsil ettiği bu ruhla anılmanın peşinde.