Podyumdan günlük hayata
MODA

Podyumdan günlük hayata

Sonbahar/Kış 2017-18 podyumlarında rastladığımız kreatif makyaj ve saç stillerini inceledik. Makyaj artisti Murat Akbulut, bu sanatsal görünümleri günlük hayata nasıl uyarlayabileceğimizi anlattı. Pelin Hasçalık

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2017

NEON İLE VURGU

Sezonun en ilgi çekici makyajları neon renklerle vurgulananlar... Makyaj artisti Murat Akbulut; "Podyum ışığıyla beraber daha iddialı görüntüler ortaya çıkıyor. Göz makyajındaki bu değişimi çok gerekli buluyorum çünkü bu sayede alışılmışın dışına çıkıyoruz. Özellikle eyeliner benim en sevdiğim makyaj hamlelerinden biri. Ve eğer uygun bir göz yapınız varsa, geniş çerçeveli bir eyeliner harika durabilir."

İNCE VE NİZAMİ ÖRGÜ

Örgüler artık günlük hayatta sıkça kullanılmaya başlanılan saç stilleri arasında. Murat Akbulut'a göre ince ve düzenli örgüler cool bir görünüm için iyi bir alternatif; "Ancak örgü konusunda ince bir detay var; koyu tonlar yerine açık renkli veya kumral saçlara yapılan örgü daha bohem bir hava yaratıyor." Göz makyajına gelince; Balmain defilesindeki gibi siyah ve metalik renkler leke şeklinde yayılarak göz makyajına uygulanabilir mi? "Lekeli makyajları defilelerde çok seviyorum çünkü özgün duruyor. Göz odaklı ve dikkat çekici makyajların günlük hayatta kullanılması makyajın dağılma özelliği sebebiyle çok zor."

"Günlük hayatta kullanılan ince örgüler, saç aksesuarları ve özgür dalgalar podyum saç trendlerinde karşımızda."


ŞEFFAF VE DOĞAL

Sezon podyum makyajında rujlar, net bir şekilde değil; silik olarak kullanılmasıyla yeni bir trendin sinyallerini verdi: Murat Akbulut, iddialı renklerdeki rujların silik bir şekilde uygulandığında aşırı doğal ve kişinin kendi dudak rengiymiş gibi durduğunu söylüyor; "Ruj denerken elinizle değil; dudağınızda denemeniz size daha iyi bir sonuç sağlayacak. Benim sezon görünümleri arasındaki favori renklerim nude tonlar çünkü günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilir ve yüzü daha canlı gösterir."