Yılbaşı rehberi şıklık
MODA

Yılbaşı rehberi şıklık

Yeni bir yılı kucaklamak için önümüzde bir hafta kaldı. O gece bir programınız varsa kıyafet ve saç hazırlıklarınız için hâlâ bir seçenek oluşturamadıysanız, önerilerimiz size yol gösterecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2017

ZEYNEP TOSUN
"Kalçalarımız, olmasını istediğimizden daha geniş ise bizi kurtaracak A kesim etekleri keşfetmeliyiz. İnce bir bele sahipsek bunu hemen görmeli ve göstermeliyiz. İşte tam da bu noktada belden sıkı aşağıya doğru açılan tercihler yapmalıyız. Göğüslerinizin büyüklüğünden rahatsızsanız göğüs hizasında olan işli, üç boyutlu tasarımlar tercih etmemelisiniz. Otelde ya da şık bir davette olacaksanız ışıltılı tasarımlardan yana tercih yapın. Evde yeni yıl stilinin iddiasını ise renkler oluşturuyor. Yılbaşı gecesinin en çok tercih edilen rengi kırmızı elbiseler hem ev ortamında fark yaratılmasını hem de bol alternatifli model seçenekleriyle vücut tipinize uygun elbiseyi bulmanızı sağlıyor. Yılbaşında coşkulu bir parti yapanlar için dans eden elbiseler başrol oynuyor. Payetler, kat kat volanlar ve iddialı renklerle parlayan stillerle karanlık atmosferde fark yaratıyor. Kurumsal bir yılbaşı partisi için hazırlanırken öncelikli seçim zarif bir stile bürünmek. Abartıdan uzak, dantel detaylı tasarımlar hem sakin ve zarif bir stil sağlıyor hem de tasarım iddiasını işçiliğiyle gözler önüne seriyor."

AHMET ÇOBAN
NATÜREL SAÇLAR İLE YENİ YILIN GÜZELİ SİZ OLUN
Yeni yıla girerken kıyafetlerimiz kadar saçlarımızın görüntüsü de çok önemli. Çünkü kıyafetle uyumsuz olan bir saçla hem harcadığınız vakit hem de para bir anda çöpe gidebilir. Biz de hem yeni yılın trendlerini hem de bu özel gece için uygulayabileceğimiz saç modellerini Ahmet Çoban'a sorduk.
İşte Çoban'dan yeni yıl için öneriler.

  • 2018 yılında saç renklerinde doğallık yine önplanda olacak. Koyudan açığa doğru iki tonda, natürel ışıltılarla uyguladığımız 'Brushlight' isimli renklendirmelerimizin yanı sıra 'Desert Red' adını verdiğimiz çöl yanığı tonlarda bir kızıl ve 'kurşuni' olarak adlandırdığımız ve yine özel bir karışımla hazırladığımız kahvesiyah arası ton oldukça revaçta.
  • Bir kaç sezondur tüm güzellik trendlerine hakim olan doğallık etkisini sürdürüyor. Kullanılması kolay orta boy kesimler moda.
  • Kadifeden ince kurdeleler at kuyruğu modellerde kullanılabiliyor. Bazı defilelerde minik metalik figürlerle bezenmiş firketeler vardı. Bunların günlük hayata yansımalarını da göreceğiz bu sezon.
  • Bir kişiye en çok yakışacak modeli belirlerken yüz şeklinin yanı sıra boyun uzunluğu, omuz genişliği gibi detaylara da bakarım. Böylece fiziki olarak altın orana en yakın çözümü üretmeye çalışırım. Mesela boynu uzun olan bir kişiye kısa saç keserek daha da uzun göstermek gibi hataya düşmemek lazım. Yüzümüz için en ideal şekil ovaldir. Bunu yakalamak için bazen katları hafifletmek bazen renklerle oynayarak doğru gölgeleri yaratmak gerekir.

NESLİŞAH YILMAZ
BARRUS KREATİF DİREKTÖRÜ
TAKILARA ÖNEM VERMEL
İ
Tercih edeceğiniz kıyafet tamamen geceyi nerede karşılayacağınızla ilgili. Evdeyseniz deri etek ve ışıltılı bir bluz tercih edebilirsiniz. Eğer yılbaşına görkemli bir balo salonunda giymeyi tercih ediyorsanız en az gittiğiniz yer kadar şık olmalısınız. Vücudunuzu saran formların yanında, uzun kollu midi kloş modelleri de gözardı etmeyin. Bütün gece süren müzik ve yemek eşliğinde keyifli saatler geçirmeyi düşünüyorsanız, mini ceket elbiseler tercihiniz olabilir. Takılara önem vermeyi unutmayın.

EMRE ERDEMOĞLU
ERKEKLERE KADİFE ŞIKLIK

Yeni bir yıla gireceğimiz gece bence hepimiz daha farklı ve göze çarpan bir tasarım tercih edebiliriz. Bu yıl benim stil önerilerimin en başında 70'ler salon erkeği stili geliyor. Kadife detaylar, payetler, vintage aksesuvarlar ve deriler sezonun zaten en dikkat çeken parçaları arasında. Bu parçaları kombininize katarak yılbaşı için iddialı bir şıklık elde edebilirsiniz. Kusursuz dikilmiş ipek kadife slim fit takım elbisenizi 70'lerin aksesuvarlarıyla bir araya getirdiğinizde o gece star sizsiniz!

DİLEK HANİF
SİYAHIN ASALETİ KURTARICI

Kum saati vücut tipine sahip olan kadınlar için Dilek Hanif, kloş etekler ve dökümlü kumaşlar ile bel bölgesinin ortaya çıktığı tasarımları tercih etmeleri gerektiğini ifade ediyor. Koton için özel bir koleksiyon hazırlayan Hanif'in yılbaşı önerileri şöyle: "Böyle bir gecede siyahın asaleti ve dantel işlemeler ile gecenin en zarif stiline bürünebilirsiniz. Eğer bir restoranda olacaksanız payet çok yerinde bir seçenek."