Satır arası notlar
MODA

Satır arası notlar

Banu Bora Mumcu, In The Mood For Love için hazırladığı Sonbahar/Kış 2017-18 koleksiyonunun nasıl doğduğunu anlattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2017

Banu Bora Mumcu, gerçek ve masalın iç içe geçtiği hayat hikayeleri ve edebiyattan ilham alarak markası In The Mood For Love için hazırladığı Sonbahar/Kış 2017-18 koleksiyonunun nasıl doğduğunu anlattı.

"Benim ilham kaynaklarım genellikle okuduklarımla şekilleniyor. Edebiyat hayatımda önemli bir yere sahip ve her koleksiyonda o sırada okuduklarımın yansımasını görmek mümkün oluyor. Dai Sijie'nin Balzac and the Little Chinese Seamstress kitabı, Çin'deki kültür devrimi sırasında geçiyor. Yazarın kendi hikayesine dayanan yarı kurgu bu hikayede, 17 yaşında iki genç Çin'in ücra bir dağ köyündeki hayatı öğrenmek üzere gönderilir. Yanlarında o dönemde Çin'de yasaklanan dünya edebiyatından farklı eserlerle dolu bir bavul kitap vardır. Köyde tanıştıkları terzinin kızıyla yakınlaşırlar ve bu kitapları ona gizli gizli okumaya başlarlar.

Bütün o ilkel, basit yaşamın içinde çetin şartlarda geçen hikaye, Balzac'ın edebiyatının kızı etkilemesi ve dünyayı keşfetmek için bir yolculuk başlatması, hayal kurdurması ve hayatının akışını değiştirmesiyle sonlanır. Bir yandan da okuduğum diğer bir kitap The Paper Garden, Mary Delany'nin gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Delany, 1700'ler İngiltere'sinde 70 yaşından sonra sanat hayatına başlar ve birdenbire çiçek kolajlarına merak salar. Mary Delany'nin kolajları bugün randevuyla British Museum'da görülebiliyor. Bir kadının 70 yaşından sonra sanata tutunarak kendini yeniden yaratmasının hikayesi aslında. Onun çiçeklerinin yansımalarını da benim koleksiyonumdaki broşlarda görebilirsiniz. 1920'lerin Hollywood yıldızı Kay Francis de koleksiyona ilham perisi olarak ayrıca ruh verdi diyebilirim."