"Moda maskülen bir hal aldı"
MODA

"Moda maskülen bir hal aldı"

Moda editörü ve stil danışmanı Mert Aslan, “Kadınların artık hazırlanmak için saatlerce zamanı yok. Modanın gidişatı, daha minimal ve maskülen bir hal aldı” dedi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Aralık 2017

12 yıldır moda editörlüğü ve stil danışmanlığı yapan Mert Aslan, adL ile için hazırladığı altıncı sezon koleksiyonuyla beğeni topluyor. Moda tasarımcısı olmadığının altını çizen Aslan, yeni koleksiyonunu, modadaki sadeleşmeyi anlattı ve "Yılbaşında ne giysem?" diye düşünen kadınlara tavsiyeler verdi.

Moda editörlüğü, stil danışmanlığı ve adL'ye özel hazırladığınız koleksiyonlar… Tüm bunlar nasıl gelişti?
adL ile yollarımız, sezon çekimlerinde stil danışmanlığı yapmamla kesişti. Markanın tasarım direktörü Zehra Işık, çekimlerde stilize ettiğim kombinlerin hem markayı hem de trendleri yakaladığını düşündüğünü söyledi ve koleksiyon olarak çalışmaya başladık. Başarılı bir ekip çalışmasıyla altıncı sezona geldik ve devam ediyoruz. Moda tasarımcısı değilim. adL ile hazırladığımız koleksiyonun ismi de 'Night Zoom Styled by Mert Aslan', yani Mert Aslan tarafından stilize edilmiş gece kıyafetleri...

Altıncı koleksiyonunuzu geçtiğimiz aylarda sundunuz. Geri dönüşler nasıl oldu?
Çok fazla olumlu geri dönüş oldu. Özellikle tanıtımdaki disco konsepti çok beğenildi. Her sezon koleksiyonumuzu oluştururken, talep ve istekleri göz önünde bulunduruyoruz. Yeni, bir öncekinin üzerine çıkıyor. Birçok kadında tasarımlarımızı görmek ve güzel düşüncelerini bizimle paylaşmaları mutluluk verici.

Bu işbirliği devam edecek mi?
Her şey yolunda, her ilgi katlanarak devam ediyor. Biz de adL ile işbirliğimizden çok memnunuz, hatta yaz sezonuna hazırlanmaya başladık.

Son koleksiyonunuzda 80'lerden esinlendiniz. Daha güçlü ve seksi kadınlar görmek istiyorsunuz sanırım...
adL markası denilince akla ilk gelen, başarılı ve güçlü kadın algısı. Bizim koleksiyonumuzda da çabasız şıklıkla beraber seksi, sofistike ve güçlü kadın ön plana çıkıyor. Koleksiyon, çiçek çocuklar, disko çılgınlığı, efsanevi Studio 54 ve 80'lerin güçlü siluetlerinden esinlendi. Maskulen detaylar koleksiyonu destekliyor.

"Yeni yılda ne giysem?" diye düşünen kadınlara neler önerirsiniz?
Yılbaşını evde geçirecekler için koleksiyonumdaki şal desenli ipek gömlek, etek ve elbiseleri önerebilirim. Ya da taş işlemeli trikolar ve jean pantolon olabilir. Şık bir akşam yemeği için, kadife tek omuzlu elbise ya da taşlı ceket elbisemi önerebilirim. Parti planı olanlar için de koleksiyondaki püsküllü gümüş elbise ya da payetli diğer kıyafetler harika olacaktır.

Eskiden daha abartılı kıyafetler tercih ediliyordu, şimdi ise çabasız şıklık öne çıkıyor. Bu değişim için neler söyleyeceksiniz?
Öncelikle gerçekten artık saatlerce hazırlanmak için kadınların eskisi kadar çok zamanı yok. Bu, sadeleşmenin en önemli nedeni. Tabii modanın gidişatı da daha minimal ve maskulen bir hal aldı.

'SEZONUN OLMAZSA OLMAZI KADİFE'

Bir kadının gardırobunda mutlaka olması gereken parçalar hangileri?
Beyaz tişört, vücuda uygun bir jean, siyah ve sade kısa bir elbise, siyah ve açık renk stiletto, kaşmir siyah ve beyaz kazak, kalıbı iyi birkaç beyaz gömlek... Bu sezonun olmazsa olmazlarıysa kadife, büyük kristal taşlı küpeler, beli vurgulayan kemerler ve maskulen kumaşlar...

Tarz sahibi olmak isteyen kadınlara neler önerirsiniz?
Öncelikle vücudunu çok iyi tanımalı ve buna göre tercihlerini yapmalı. Sezon trendi olsa bile kendine yakışmayacak bir şeyi asla giymemeli. Kıyafet dışında doğru saç kesimi ve makyaj, stilini yaratacak en önemli unsurlardan. Aynı şekilde ayakkabı ve çanta da bir o kadar önemli. Bu bileşenlerle bir jean ve tişörtle bile stil sahibi görünebilir.

Stilini beğendiğiniz isimler kimler?
Edwina Sponza, Burcu Esmersoy, Yasemin Özilhan, Gül Gölge Saygı, Rezzan Benardete ve Derin Mermerci, beğenerek takip ettiğim kadınlar.