2018'in ilk 18'i
MODA

2018'in ilk 18'i

Önümüzdeki yılı tanımlayacak moda ve kültür raporu!

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Ocak 2018

1- SPORTİF YENİ EFEKTİF

Katy Perry ve Nicole Richie gibi isimlerle çalışan, Hollywood'ün über stilisti Jamie Mizrahi'nin de dümenleri Juicy Couture'e çevirmesiyle, önümüzdeki yıl atletik stilin yeniden odak noktası olacağı doğrulandı.


Küpeler Alison Lou for Juicy Couture - Jucy Couture

2- GÜZEL ÇİRKİN

Demna Gvasalia'nın platform Crocs'larla bir 'çirkin güzellik' tanımı oluşturduğu doğru, ancak geçen sezon plastik terlikleri piyasaya süren Christopher Kane, bu sene kristal taşlı su ayakkabılarıyla yine bir adım önde.


Christopher Kane - Balenciaga

3- VERSAY SAVAŞI

Geçtiğimiz Temmuz ayında üç Amerikan marka (Rodarte, Proenza Schouler, Monique Lhuiller) Paris'in şık bölgelerine bir kaçış düzenlerken, Paris Moda Haftası ise iki sıra dışı defileye tanık oldu. Thom Browne'un çılgın unicorn fantezisinin yanı sıra Altuzarra'nın couture'ü gündelik hayatla bütünleştirmesi ile Işıklar Şehri'nde yoğun bir kültür etkileşimi gözlendi.


Thom Browne

4- MERAKLI VE DAHA MERAKLI

Son zamanlarda Ters Dünya'ya gezintiye gidenler sadece Stranger Things çocukları değil; Nicolas Ghesquière'in tişörtleri de aynı şekilde paralel hayatların birleşimi niteliğinde.


Louis Vuitton

5- QUEEN B

1998'de Lauryn Hill'in Doo Wop (That Thing)'inden sonra Bodak Yellow's hitinin Billboard listelerinde bir numaraya çıkması Cardi B'nin hükmüyle onaylandı. Moda da aynı fikirde; sonbahar boyunca Cardi B defilelerde ön sıralarda görüldü.


Cardi B

6- GÖRÜLMESİ GEREKEN SERGİ

Geçtiğimiz yıl Tate Britain'da izleyiciyle buluşan Californialı ressam David Hockney'nin akıllara kazınan retrospektifi, 27 Şubat'a kadar New York Metropolitan Müzesi'nde devam edecek.

7- İZLENMESİ GEREKEN DİZİ

Eğer 1992 yapımı Howards End'in yeni renk güncellemesi size göre değilse Matthew Macfadyen'in dönem çalışmalarına dönüşü ile (Mr. Darcy günlerindeki gibi) Starz'ın dört bölümlük mini dizisi size keyifli bir deneyim sunacaktır.


Howards End

8- İZLENMESİ GEREKEN OYUN

Bir Çehov klasiği olan Martı'yı 120 yıl sonra; Serdar Biliş'in güncel yorumuyla izlemek; günümüzün arada kalmış insanıyla aynı dili konuşan diyaloglarla karşılaşacağınız anlamına geliyor. Zorlu PSM'de Ocak ayı boyunca izlemek mümkün.


Martı

9- İZLENMESİ GEREKEN FİLM

Ian McEwan'ın kendi romanından uyarladığı On Chesil Beach, McEwan'ın Atonement'ını takip ederek bir klasik olma yolunda ilerliyor.


On Chesil Beach

10- RENK VE HAREKET

Sokak stili kraliçesi Anna Dello Russo'nun Tod's ile işbirliği kesinlikle yılın mihenk taşlarından.


Ayakkabı Tod's x Anna Dello Russo

11- KLASİK GÜZELLİK

Makyajınızı Carolina Herrera ve Max Mara'da görülen keskin bir eyeliner ya da şehvetli kırmızı dudaklar ile değiştirin. Yoğun makyajınız sezonun aktif giyimiyle güzel bir kontrast oluşturacak. İpucu: Sadece bir bölgeyi öne çıkarıp yüzünüzün geri kalanını sade tutarak görünümünüzü dengeleyin.


Carolina Herrera - Max Mara

12- DÜNYA ÇAPINDA BİR GİRİŞ

Moda dünyası ile jet-set sosyetenin kesişimi düşünüldüğünde her evde şık bir mücevher kutusunun olduğunu varsayabilirsiniz. Ancak şaşırtıcı şekilde bu durum çoğu kişi için zorlu bir arayış haline gelebiliyor. Tumi ve mücevher tasarımcısı Eva Fehren'in tasarladığı ince, siyah renkli kutu dünya çapında bir mutluluk sebebi olacak.


Mücevher kutusu, $225, Tumi x Eva Fehren

13- BİLİNMESİ GEREKEN İSİMLER

Moda haftaları ile geçen bir dönemin ardından iki isim yükselişe geçti: Atlein'in Antonin Tron'u nostalji hissi uyandıran, heykel formundaki yün trikolarıyla tam puan alırken Matthew Adams Dolan -diğer adıyla Rihanna'nın jean perisidenim dünyasına çok ihtiyaç duyduğu yeniliği sundu.


ATLEIN - MATTHEW ADAMS DOLEN

14- TASARIM MÜZESİ

Hayatımız e-ticaret ve internet ile etkileşime doğru evrilirken lüks modaevleri mağaza deneyiminin hayati bir önem taşıdığını unutmuyor. Bu durumun son örneğini Prada'nın Miami Design District'te açılan butiğinde görebiliriz. Yüzyıl ortası Brezilyalı tasarımının babası Joaquim Tenreiro'nun yanı sıra Jorge Zalszupin, José Zanine Caldas, Carlo Hauner ve Martin Eisler, Sérgio Rodrigues gibi isimlerin objelerinin yer aldığı mağazayı 'alışveriş' eyleminin ötesinde bir tasarım müzesini gezme aktivitesi olarak düşünmelisiniz.

15- SANDALYE KAPMACA

Chloé'nin kreatif direktörü Natacha Ramsay-Levi'nin markanın imzası niteliğindeki romantik bohem yanını sokak tarzıyla harmanlamasından Paul Surridge'in seksi Cavallizm'e verdiği yenilikçi atletik ruha, bu sezon büyük markalar değişimi kucaklıyor. Givenchy'nin ilk kadın kreatif direktörü Clare Waight Keller, şovunda kadın ve erkek koleksiyonlarını birlikte sunarken karı-koca ikili Luke ve Lucie Meier de Jil Sander'ı yeni, ruhani bir tavra yönlendiriyor.


CHLOE - GIVENCY - JIL SANDER - ROBERTO CAVALLI

16- PUF ÇILGINLIĞI

lenki lenki ve Balenciaga'nın renki puf montları ile dolu bir sezonda Moncler sokak stilini kış temalı bir 'kartpostal' kapsülüyle bir üst seviyeye taşıyor.


IENKI - MONCLER

17- ŞAMPANYA ESİNTİLERİ

Yeni yıl Amerikan markaları için kutlama havasında geçecek: Kate Spade 25, Narciso Rodriguez ve Zero + Maria Cornejo 20. yıllarını kutlarken, Lagos 40. yılının anısına altın işlemeli bir Caviar koleksiyonu sunuyor.

18- GÜZEL GÜNLER

İspanyol markası Desigual fotoğrafçı ve grafik tasarımcısı Jean-Paul Goude'u markada bir sıfırlama işlemi için işe aldı. Sonuç ise çeşitli şık desenleri ile yepyeni bir Desigual oldu.