İçeriden, dışarıdan
MODA

İçeriden, dışarıdan

La Dolce Passione markasının kurucusu Tuğçe Erkin, iç giyimin hafiflik hissini günlük hayata nasıl uyarladığını anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2018

Eylem Şimşek

İtalyanca 'tatlı tutku' anlamına gelen La Dolce Passione, Tuğçe Erkin'in Milano Istituto Marangoni'de moda tasarım eğitimi aldıktan sonra 2014 yılında hayata geçirdiği iç giyim markasının adı. İç giyimin yanı sıra plaj ve hazır giyim, anne koleksiyonlarını da modaseverlerle buluşturan Tuğçe Erkin, tasarımlarını modern, kendi ayakları üstünde durabilen, dış giyimine gösterdiği özeni iç giyimine de yansıtabilen ince ruhlu kadınlara ithaf ediyor.

Markanız bünyesinde Dolce Mare, Dolce Mom's ve Bridal serileri yer alıyor. Bize bu koleksiyonlardan bahsedebilir misiniz?
Bridal, gelin adaylarına hitap eden, genel koleksiyon parçalarının yüzde 100 ipek ekru renkli her gelin adayının çeyizinde bulunması gereken modellerinden oluşuyor. Dolce Mom's satışı en güçlü gruplarımızdan biri; lohusa iç giyim grubumuz. Klasik pembe veya mavi lohusa geceliklerinden sıkılan ve farklı, modern, doğum sonrası da rahatlıkla giyilebilecek kaliteli parçalar arayanların favori koleksiyonu bu. Dolce Mare ise yaz aylarında modaseverlerle buluşan mayo ve bikini grubumuz. Markanın yalın, sade, modern çizgisinin plajlara yansımış hali gibi düşünebilirsiniz. Spor modeller, vücut tipini en güzel gösteren kesimlerle hazırlanıyor.

Bu aralar zamanınız en çok neler üzerinde çalışarak geçiyor?
La Dolce Passione'nin en yeni alt markası, Dolce Notte koleksiyonunu hazırlamakla geçiyor. Dolce Notte bu sezon hayata geçirdiğim günlük hayatta da rahatlıkla giyinilebilecek parçalardan oluşuyor. Koleksiyonda ipek saten detaylı krep pijama pantolonlar, iç giyimin vazgeçilmez parçası çıtçıtlı bodyler, kadife, ipek saten ve krep kumaşlardan oluşan askılı bluzlar, ceketler, kimonolar yer alıyor.

Koleksiyonda kullandığınız ipek, ipek saten, dantel ve kadife gibi kumaşları nerelerden temin ediyorsunuz?
Kullandığım ipek saten, ipek kadife, mongol ipek gibi materyallerin hepsi Hindistan'dan geliyor. Dantellerim, mayo kumaşlarım ve lohusa koleksiyonumda kullandığım koton kumaşlarım yine ithal kumaşlar.

Kitlelere hitap ederken lüks segmentteki yerinizi korumaya devam etmenizin ardında hangi prensipler var?
Kumaş ve üretim kalitemin ilk gün ki gibi özenli olması ve koleksiyon grubumun genişleyerek aynı çizgide devam etmesi diyebiliriz.

Tasarımlarınız Harvey Nichols, Galeries Lafayette, Gizia Gate gibi mağazalarda ve internet sitesi üzerinden satışa sunuluyor. İlerleyen dönemde mağaza açma planlarınız var mı?
Eylül ayında Bağdat Cadde'sinde kapılarını açan showroom'un aynı zamanda mağaza işlevi de var. Yakın zamanda başka bir mağaza açmayı düşünmüyorum.