Begüm Baccal'ın fantastik oluşumu
MODA

Begüm Baccal'ın fantastik oluşumu

İlhamını ürkütücü, seksi, güçlü ama kırılgan bir yapıya sahip olan siren canlısından alan ve koleksiyonuna da bu ismi veren Begüm Baccal, İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunun perde arkasını anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ocak 2018

Hazırlayan Eylem Şimşek

"Siren vahşi, yırtıcı bir o kadar da romantik ve duygusal bir koleksiyon oldu. Koleksiyon adını sirenlerden alıyor fakat öncesi var: Küçük bir çocukken fantastik canlılara ilgim vardı ve varlıklarına inanırdım -ki bu durum hala geçerli. Dedeme sorduğumda aksini iddia eden sağlam bir kaynak olmadığı sürece canımın istediği her şeye inanmamın inanmamaktan daha doğru olduğunu söylerdi. Deniz kenarında çakıl taşlarının üstünde otururken sert esen anlık rüzgar, küçük bir dalga, arkasından gelen sarkastik bir kahkaha yarattı bu koleksiyonu. Şeffaflığın ön planda olduğu, parlak örme kumaşların görüldüğü, sivri kenarlı seksi şekillendirmelerin yanı sıra denizanası formunda volan ve işlemelerin yer aldığı bir koleksiyon. Yeni ürettiğimiz ipek şifon nano kumaşlarımız da, organze şifon ipek üzerine çizdiğim 'sirenlerin dünyası' desenleri de karşınıza çıkıyor.

Desenlerin içine çizdiğim bu figürlerle bir anlatım oluşturdum. Ürkütücü bir canlı olan sirenin elinin üzerine kondurduğum beyaz kelebek, aslında onun saf, kırılgan ve özgür bir ruh taşıdığını anlatıyor. Etrafındaki mor denizanaları ise yaşadığı dünyanın tehlikeli olduğunun ipucunu veriyor. Renklerinin mor olmasının sebebi de sirenlerin hikayelerde duyulmaya başladıkları dönemde kraliyet renginin bu olması...

Desendeki beyaz gül, dişiliği ve sualtı dışındaki dünyaya olan merakı simgeliyor. Ayrıca koleksiyonda düğme yerine kapama sistemi olarak metal şerit agraflar kullandık, özellikle balenli elbiselerde. Bu şekilde kıyafetlerde kılçık efektini yakalamış olduk. Turuncu renk, mercan resiflerine yapılan bir gönderme iken; gri ve metal tonlar ise sirenlerin kuyruklarındaki sedefimsi yapıya bir atıf oldu ve böylece Begüm Baccal markası ilk kez bu sezonla beraber desen kullanmaya başladı. Özetle ilhamımı çocukken yarattığım dünyamın beni dönüştürdüğü kadından; ürkütücü, seksi, büyüleyici, güçlü ama kırılgan bir yapıda olan bu canlıdan; bir de inanmanın inanmamaktan her zaman daha yüksek bir durum olduğunu söyleyen bilge ruh olan dedemden aldım. Böylece Siren koleksiyonu yaratılmış oldu.