Parlak romantik ve eğlenceli
MODA

Parlak romantik ve eğlenceli

Trendler hiç durmadan değişiyor. Önümüzdeki sezondan itibaren daha canlı renkler, süslü detaylar öne çıkıyor. Yani moda dünyasını eğlenceli günler bekliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Şubat 2018

Önümüzdeki sezonun trendlerini analiz edip üç kelimeyle özetlememiz gerekse "Parlak, romantik ve eğlenceli" olurdu... İlkbahar ve yaz uzun zamandır hayalini kurduğumuz kadar özgür, rengarenk ve modaseverleri heyecanlandıracak farklı alternatiflerle dolu... İşte bu sezonun ön plana çıkan 10 trendi:

İDDİALI DESENLER
Moda dünyasında 80'ler dendiği zaman Versace, Pucci, Cavalli gibi modaevlerinin renkli ve iri desenli tasarımları geliyor aklımıza. O dönemde ceket gibi genelde daha sade kullanılan parçalara bile yansıyan bu detaylar şimdi baştan ayağa bizi sarıp sarmalayacak.

PÜSKÜLLER
Çantalar, etekler, gömlekler, elbiseler dev püsküllerle süslü yeni sezonda. Krem rengi ya da beyaz bir parçada püskül ne kadar hoş, siyah bir parçada ne kadar asilse parlak renklerde de püsküller ne yazık ki bir o kadar kaba duruyor

PULLAR
Pullar sadece ayakkabılarda değil, her yerde. Elbiseler, çantalar, aksesuvarlar, pantolonlar resmen pullara teslim olmuş durumda. Bu iddialı detayı beyaz ya da ten renklerinde seçerseniz kombinlemeniz her zaman çok kolay olacaktır. Siyahın zaten pul gibi iddialı detayları daha sadeleştirme özelliği olduğu ise yadsınamaz bir gerçek.

ŞEFFAFLIK
Hemen gözünüz korkmasın. Sonia Rykel gibi gerçekten tamamen iç gösteren elbiseler tasarlayanlar da var Missoni gibi yüzde 80 transparan mavi renkli elbiseler tasarlayanlar da... Tüm bir elbisenin transparan olması da popüler, sadece transparan detaylı bir tişört giymek de çok ama çok popüler.

SİNDİRELLA AYAKKABILARI
Simler, pullar, taşlar, kristaller... Elbiselerde bile kullanmaya kolaylıkla cesaret edemediğimiz bu detaylar bu sezon ayakkabılarımızı süsleyecek. Miu Miu, Victoria Beckham gibi markaların tasarladığı bu aşırı detaylarla süslü ayakkabılar Sindirella'yı bile kıskandıracak güzellikte.

PARLAK RENKLER
Bu sezonun rengi mor. Zaten bu bile ilkbahar-yaz sezonu için nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gözler önüne seriyor. En parlak kırmızılar, pembeler, yeşiller, maviler ve morlar bu sezon ön planda olacak. Yıllarca nötr ve pastel renklere gömülen moda dünyası da bu sayede kendini yenileyecek.

BEL ÇANTALARI
Ama sadece bel çantaları da değil binbir farklı şekilde kullanım imkanı veren tüm çantalar çok moda. En ciddi görünümlü takımı ve elbiseyi bile bu çantalarla kombinlemek çok havalı.

FIRFIRLAR
Elbiseler, etekler, tişörtler hatta pantolonlar bile fırfırlarla çevrelenmiş durumda. Belki bir zamanlar sadece gece gezmelerinde tercih ettiğiniz bu tarz kıyafetleri önümüzdeki sezon iş hayatında ve günlük hayatımızda bolca kullanıyor olacağız. Tek dikkat etmeniz gereken nokta vücudunuzda biraz daha geniş bulduğunuz noktalara fırfırları getirmemek.

EKOSELER
İnsana soğuk kasvetli günleri çağrıştıran ekoseler bu sezondan itibaren bahara ve yaza hükmedecek. Ama ekoseler tabii ki kış mevsiminde olduğu gibi koyu renkli olmayacak. Onun yerine pudra tonları kullanılıyor.

PLASTİK
Bir süredir plastik parçalar yeniden hayatımızda. Özellikle de şeffaf plastikler. Yeni sezonda içini görebildiğimiz moda parçaları çok gözde. Ama ayakkabı ve çantaların da şeffaf olmasıyla bambaşka ve eğlenceli kombinlerin de kapısı açılmış bulunuyor.

İdil Demirel