Modern ve minimal
MODA

Modern ve minimal

Misela çantalarının kurucusu Serra Türker, markanın onuncu yılında sanatın dünyasının özel isimlerinden aldığı ilhamı yeni sezon tasarımlarına yansıtıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Şubat 2018

"İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonu için ön hazırlıklara başlarken ilk aklımdan geçen 2018 senesinin markamın 10. senesinin olmasıydı. Yarattığım koleksiyonların benim bir tasarımcı olarak serüvenimi anlattığını göz önüne alırsak, bu senenin benim için bir dönüm noktası olduğunu fark ettim. O nedenle bu koleksiyonun temasını belirlerken kendime dönmek ve adeta bir oto portrem olarak ele almak istedim. İlham aldığım ilk görsellerden biri Amedeo Modigliani'nin kara kalem çizimleri ve heykelleri oldu. Sanatçının heykelleri bende duygusal bir bağ yarattı ve heykellerin bu kadar yalın ama bu kadar duygu yüklü olması beni Luis Barragan'ın renkli ama yalın mimarisiyle buluşturdu.

Barragan'ın ve ekolünden gelen Ricardo Legorretta'nın yarattıkları modern ve minimal mimarinin renk kombinasyonlarıyla ne kadar güçlü bir dışavurum olduğunun farkına vardım. O yüzden koleksiyonu farklı renk kombinasyonlarıyla yorumlamak istedim. Autumn de Wilde'nin doğada kurduğu ayna evlerden oluşan çekimi ise bana kişisel yansımalarımızı hatırlattı ve bu nedenle ayna etkisi yapan yüzeylere koleksiyonda yer verdim. İlham aldığım tüm renkleri ve dokuları Misela'nın zamansız desenleri ve modelleri ile birleştirince eklektik bir serüven ortaya çıktı."