Tülin Kermen, Attolye Teşvikiye'yi anlattı
MODA

Tülin Kermen, Attolye Teşvikiye'yi anlattı

Tülin Kermen, ortakları ile birlikte açtığı mağazası Attolye Teşvikiye çatısı altında pek çok markayı bir arada sunuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2018

Eylem Şimşek
Fotoğraflar Koray Işık

Attolye Teşvikiye, Tülin Kermen'in yakın arkadaşlarından temin ettiği, kıyafetleri müşterileriyle buluşturan bir marka. 17 yıldır stil danışmanlığı yapan ve uzun zamandan beri de İstanbul Moda Akademisi'nde eğitim veren Kermen, mağazadaki parçaları cazip kılanın kaliteli ve talep görebilecek parçalar olması olduğunu söylüyor.

İkinci el kıyafetlerin bulunduğu gibi yeni ürünlerin de yer aldığı Attolye Teşvikiye'de, dekoratif nesneler, moda, sanat ve tasarım bir arada yer alıyor.

Mağaza fikri nasıl ortaya çıktı?
Mağazacı olacağımı hiç düşünmezdim. Burası sosyal bir alan gibi, ofis olarak da kullanıyoruz. Dört ortağız, daha çok iki kişi bilfiil çalışıyoruz.

Aranızda nasıl bir iş bölümü var? Kim nelerden sorumlu?
Ortaklarımdan Cansu Ayazi ile on senedir birlikteyiz.O üretim ve hesaplardan sorumlu, ben ise hem mağazadaki tüm görsel düzenlemelerden ve Instagram hesabımızdan sorumluyum.

Gelen ürünlerin taklit olup olmaması konusunda problem yaşıyor musunuz?
Biz çoğu şeyi arkadaşlarımızdan alıyoruz. Çanta aldığımız zaman, gerçekliğini tabii ki soruşturuyoruz. Zaten benim işim bu, dolapları düzeltiyorum, Dolayısıyla müşterimin hangi markalardan alışveriş yaptığını biliyorum.

Hangi markalar yer alıyor Attolye Teşvikiye'de?
Deryle Design, Basic&More, Wish&Miss, Movitra, Save My Bag, Céline, Chanel Mix & Mutch, Lina, BAÂ, Guarda Barranco gibi pek çok marka var.

Alışverişle ilgili hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
Bir şey satın aldığınızda, fiyatı kaç kere giyebileceğinizle doğru orantılıdır. Yani bir şeyi çok giyiyorsanız çok para verebilirsiniz. Ama bir kere giyecekseniz ikinci elden bir gece elbisesi alabilirsiniz. Genellikle insanlar gardıroplarının yüzde 20'sini kullanırlar. Hepimizin sevmediği, kullanmadığı kıyafetleri var, onlardan kurtulmak lazım.