Değişim sahnesi
MODA

Değişim sahnesi

Anadolu yakasının ilk alışveriş merkezi olarak 25 yılı geride bırakan Capitol, tamamlanan mimari renovasyonu ile “Bizim Capitol Şimdi Yepyeni” sloganı ile değişimin kodlarını yeniden yorumluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Şubat 2018

Yazı: Eylem Şimşek
Portre: Betül Yazıcıoğlu

Bundan 15 yıl önce Capitol ailesine katılan Selda Eremsoy, mağaza kiralama, pazarlama iletişimi yöneticiliği gibi görevleri takiben son yedi yıldır Capitol İcra Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor. "Capitol'de sürekli bir değişimin, yeniliğin içerisinde olmak bana çok keyif veriyor. Kahvaltıdan iş toplantısına, günümü burada yaşıyorum" sözleriyle buranın kendisi için bir iş yerinden fazlası olduğunu anlatan Eremsoy'un, iş dışında en çok vizyona yeni giren filmleri izlemekten keyif alıyor. Öyle ki ara sıra yakın arkadaşlarına alışveriş merkezinin 19 kişilik VIP salonunda -yeni bir trend- sinema partileri düzenliyor.

Ziyaretçilerinin Capitol'den bahsederken "Bizim Capitol" demesinin sebebi nedir?

Her projemizde sektöre öncülük etmeye, ilkleri ziyaretçilerimizle paylaşmaya, trendsetter akımı içinde yer almaya özen gösteriyoruz. Ziyaretçilerimizin Capitol'de iyi zaman geçirmeleri için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Seyahat, moda, iyi yaşam, kişisel gelişim gibi birçok alanda "değişim öncüsü" kabul edilen isimleri Capitol Değişim Sahnesi'ne davet ederek ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Tüm bunlar Capitol'ü herhengi bir AVM olmaktan çıkarıyor ve ziyaretçilerimizle aramızda bir bağ kuruyor.

Yakın mimari renovasyon geçirdiniz. Capitol'de ne değişti, ne değişmedi?

Geçtiğimiz yıl antropolojik bir müşteri araştırması gerçekleştirdik. Sonuçlarını mimari iş ortağımız, reklam, iletişim ve dijital ajanslarımız ile tartıştık ve yeni kimliğimize taşıdık. Değişimde, özgün ve modern mimariyi öne çıkardık. Loft yeme-içme alanı, açık hava terasları, yeni aydınlatma sistemi, sinema kompleksimiz ile değişen yaşam stillerine yeni bir yorum kattık.

Burada gerçekleştirilen etkinliklerin diğer AVM etkinliklerinden farkı nedir?

Bir projeye karar verirken konuklarımızın beklentilerine cevap verebilmek en önem verdiğimiz konu. Yıl içinde modadan seyahate, gastronomiden kültür-sanata, kişisel gelişimden iyi ve sağlıklı yaşama uzanan çok farklı alanlarda deneyimler sunuyoruz. Aralık ayı boyunca Capitol Değişim Sahnesi'nde Saffet Emre Tonguç, Serdar Büyükkoyuncu, Dilara Koçak, Nilay Örnek, Şah Yaycı,Simge Sağın, Deniz Ülke Arıboğan, Levent Erden, Ayşe Arman, Melis Ağazat, Sibel Arna, Hande Can, İpek Durkal ve Jess Molho'nun "değişim" e değindikleri sohbetler gerçekleştirdik. Bu sohbetlerde herkes kendinden bir şeyler buldu.

Capitol'e bu yıl hangi markalar katıldı? Bu seçkiye nasıl karar verdı?

2018 yılı içinde tekstil ve aksesuar alanında Capitol'e gelmek isteyen sürpriz markalarımız var. Renovasyonumuz ile birlikte H&M, Mosafer, B&G Store, Soobe, Big Chefs gibi markalar mağaza karmamız içine girdi. Ziyaretçilerimize, teknoloji, kozmetik, tekstil, aksesuar, spor giyim, ev tekstili gibi alanlardan en iyi marka seçeneklerini sunmayı amaçlıyoruz. Markaların, AVM tercihlerinde birçok faktör öne çıkıyor; lokasyon, hedef kitle, ticari şartlar ulaşılabilirlik ya da mevcut mağaza karması gibi… Markalar gibi tüketicilerin de AVM'leri tercih etme sebepleri değişiklik gösteriyor. Biz de bu bağlamda her alanda ulaşılabilir markalar ile çalışmayı uygun görüyoruz.

Online alışverişin gitgide yayıldığı bir dönemde mağazacılığın bugününü ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Online alışveriş artsa bile insanlar hala mağazada deneyimleyerek alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Mağazaların sağlayabildiği bazı imkanlar internet üzerinden yapılamadığı için, mağazacılık uzun yıllar devam edeceğe benziyor. Capitol, ödüllü uygulaması Capgetir ile alışverişe yeni bir soluk getirdi. Bu uygulama ile Capitol mağazalarında istediği bedeni ya da rengi bulamayan müşterilerimize, aradığı ürünü İstanbul'daki farklı bir mağazadan bulup, iki saat içinde ücretsiz olarak getiriyoruz.

Kişisel alışveriş tercihlerinizi ve alışkanlıklarınızı öğrenebilir miyiz?

Genellikle giyim üzerine alışveriş yapıyorum. Günlük hayatta rahat, ama bir o kadar stil sahibi parçaları tercih ediyorum. Spor ayakkabı, günlük stilimin vazgeçilmez parçası. İş hayatımda, beyaz gömlek tam anlamıyla gardırobumun demirbaş parçası diyebilirim. Gömleklerimi aksesuarlarla zenginleştiriyorum. Alışverişte özellikle sade temel parçaları seçer, onlara kolye, fular gibi aksesuarlarla hareketlilik katarım.