Defile raporu
MODA

Defile raporu

Paris, Londra, Milano ve New York’ta gerçekleşen dört büyük moda haftasındaki defilelerde yenilikçi fikirler, farklı temalar altında sunuldu. İşte, İlkbahar/Yaz 2018 sezonunun moda gündemi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Mart 2018

SPORTİF COUTURE

Modada konfora önem verdiğimiz sürece, sportif çizgiler hep gündemde olacak. İlkbahar/Yaz 2018 sezonu, spor giyimi sezon trendleriyle buluşturarak, moda severlere yepyeni bir dünya sunuyor. Örneğin Isabel Marant tercihini dantel bir şort ile kombinlediği spor ceketten yana kullanırken, Valentino plastik bir ceketi geceye uyarlayarak pırıltılı işlemelerle süslüyor; Sportmax saten dokuları sportif bloklarla bölerken, Louis Vuitton jakar ceketlerini mini şortlarla kombinliyor...

MASKÜLEN AYAKKABILAR

Androjen stilin en tipik aksesuarlarından olan Oxford ayakkabılar, cinsiyetsiz aksesuar tavrının İlkbahar/Yaz 2018 yansıması olarak yine karşımızda!

ZITLIKLARIN UYUMU

Farklı doku, renk ve desenlerin bir bütün oluşturduğu kombinler; Calvin Klein'da birbirlerine monte edilmiş hissi yaratan iki farklı gömlek ve pantolon görünümündeyken, Maison Margiela'da ekose üzerine geçirilen mini bir tül etek halini alıyor.

SEZONUN DESENLERİ

Ekose ve çizgilileri her sezon görüyoruz. Ancak bu sezon çizgiler kalın veya ince, siyah-beyaz veya renkli, dikey veya yatay şekilde olmak üzere farklı çeşitlerde podyumlarda boy gösteriyor. Dries Van Noten'ın ekose ile hareket kattığı klasik takımlardan Monse'un bolca kullandığı renkli, kalın çizgili gömleklerine kadar, yeni sezonda birçok tasarımcı çizgileri günlük hayatımıza taşıyor.

80'LER ŞIKLIĞI

Prenses Diana ve 80'lerin etkisi sezonun önemli defilelerinde kendini gösterdi. Off-White'ın tasarımcısı Virgil Abloh, ölümünün 20. yılında, defilesini Diana'ya ithaf etti. Gucci'de ise vatkalı omuzlarla İlkbahar/Yaz 2018 tonlarının birleştirildiği koleksiyonun tamamı 80'lere atıfta bulunuyordu.

SANSASYONEL LOGOLAR

İlkbahar/Yaz 2018 sezonunda logo çılgınlığı devam ediyor. Fendi, 'F' logosunu kürk beyzbol ceketlerinin her yerinde geometri yaratmak için kullanırken; Max Mara logosu da elbise ve aksesuarların her köşesinde simetrik bir şekilde yer alıyor. Balenciaga, Emporio Armani ve Loewe gibi markalar ise klasik tişörtler üzerinde logolarını kullanarak bu sezon logo trendini sürdürüyorlar.

SANAT İÇERİKLİ

Renkli baskılı kıyafetleri seven moda takipçilerinin favori tasarımcısı Jeremy Scott'ın popüler hale getirdiği ve Pop-art baskılı Moschino elbiselerin başlattığı furyaya, çizgi roman ve çizgi film karakterlerini, popüler kültüre ait yiyecek görsellerini kullanan diğer tasarımcılar da dahil oldu. Bu bahar, Pop-art'ın tipik imajlarını Prada, Versace, Calvin Klein gibi markaların koleksiyonlarında sıkça göreceğiz.

VAHŞİ BATI

Kovboy çizmeleri bu sezon herkesin sahip olması gereken parçalar. Calvin Klein çizmeler parmak uçlarındaki metal detayıyla dikkat çekerken, Chloé'nin tercihi yılan derisi.

SEYAHAT GÜNCESİ

Hakilerin ön planda olduğu etnik desenler, şal ve derilerle birleşen doğal görünümlü modern tasarımlar, İlkbahar/Yaz 2018 defilelerinde bolca yer aldı. Etro'nun etnik desenli elbiseleri, Coach'un satenlerle kombinlediği süet ceketleri, Missoni'nin kocaman hasır şapkaları bize dünyayı gezmek için ilham veriyor.

BEL ÇANTALARI

Geçtiğimiz sezonlarda gelişinin ayak seslerini duyduğumuz bel çantaları, nihayet bir trend halini aldı. Sportif, minimal veya feminen seçenekleriyle herkes için bir bel çantası var!

TRANSPARAN TAVIR

İlkbahar/Yaz 2018 sezonunun olmazsa olmazı şeffaf elbiseler ve alışılmışın dışında dekolte detayları. Örneğin Sonia Rykiel'in ceket elbisesinde bacak dekoltesi ön plana çıkarken, Alexander Wang'in tek omuz detayı dikkat çekiyor. Vücudu öne çıkarmak isteyen tasarımcılar, abartısız ama lüks görünümlü dokular yardımıyla şehirde bu yaz romantizm rüzgarları estirecekler.

LAVANTA RÜYASI

Tasarımcılar, önceki sezonun koyu tonlarının tam tersine, pastellere odaklanmış görünüyorlar. Birçoğunun kullandığı lavanta tonları, bazı look'larda akışkan tül kumaşlar, metalik deriler ve triko dokularla kendini gösterirken, kimi zaman da baştan aşağıya tek bir ton olarak karşımıza çıkıyor. Kısaca, bu yaz sokaklar lavanta bahçesine dönmeye hazır.

YENİ BİR SOLUK

Trençkotlar, İlkbahar/Yaz 2018 sezonunda adeta yeniden doğdular. Margiela'nın dekonstrüktif yorumunda, Alexander McQueen'in ince işlemeli desenlerinde veya Louis Vuitton'un katmanlı formlarında, tasarımcıların bu klasik bahar ceketleri üzerindeki kişisel dokunuşlarını görüyoruz.

YÜKSEK HACİM

Olağanüstü kabarık formlardaki elbiseler, lüksün yeni yorumu halini aldı! Saint Laurent defilesinde karşılaştığımız bu trend, önümüzdeki sezonlarda devam edeceğinin ilk ipuçlarını Valentino ve Stella McCartney gibi moda öncülerinin defilelerinde boy göstererek verdi.

ÇİÇEK BUKETİ

Sonbahar/Kış 2017 sezonunda popüler olan çiçek desenli elbiseler trend listesinde yerini koruyor. Bu yaz en çok tercih edilecek desenlerden biri olmaya aday floraller, büyük ya da küçük formlarda, pek çok parçada hayat bulacaklar.