T.A.G.G. ile güçlü kadın hikayeleri
MODA

T.A.G.G. ile güçlü kadın hikayeleri

Markası T.A.G.G. ile güçlü kadın hikayeleri anlattığını söyleyen Gökay Gündoğdu, İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunda maskülen ve feminen stili karşı karşıya getiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mart 2018

Hazırlayan: Eylem Şimşek

New York'ta aldığı marka yönetimi eğitiminin ardından Milano'da Domus Academy'den mezun olan Gökay Gündoğdu, 2014 yılında kurduğu T.A.G.G'da bize ilhamını güçlü kadınlardan alan tasarımlar sunuyor. Yeni sezon koleksiyonunda ise feminen ve maskülen detaylar ile "uyumsuzluğun uyumunu" ortaya çıkarmak istediğini söylüyor.

Koleksiyonun kadınsı ve romantik yanını parlak taşlar, danteller, tüyler ve organza kumaşlarla vurgulayan Gündoğdu, maskülenliği de farklı form ve çizgilerle yakalamış; "Güçlü kadını sembolize ederken maskülenliği öne çıkarmak istedim. Mavi-beyaz çizgili gömleklerde kullandığım kumaşların feminen detaylar içeren bluzlarda ortaya çıkması, boyfriend denim ceketlerin sert havasının kristal taşlarla kırılması, bomber ceketleri ve trençkotları süsleyen şakayıklar gibi, feminen-maskülen sentezinden doğan uyumsuzluğun uyumu tüm koleksiyonda hissediliyor. Güpür ve işlemelerde görülen çiçek motifleri de kapüşonlu sweatshirt'lerden tül ceketlere kadar uzanan geniş bir yelpazede karşınıza çıkıyor. Renk skalasındaki mavi, beyaz, dore ve pembe tonları ise zıtlıkların ahengini romantik ve güçlü bir dille anlatıyor."