Herkes bu ayakkabının peşinde!
MODA

Herkes bu ayakkabının peşinde!

Bu sezonun gözde parçaları markaların spor ayakkabıları. Tabi bulup da satın alabilirseniz. Yurtdışından özel olarak getirten mağazalar bile var artık. İşte yağmur damlası küpeden aşkın bilekliğine kadar sezonun hit parçaları...

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mart 2018

Bahar sezonu açıldı. Pek çok kişi alışveriş telaşında. Herkes en güzel, en trend ürünün peşinde. Ama kimileri için için öyle parçalar var ki, onlara ulaşmak o kadar kolay değil. Bu ürünlere ulaşmak için mağazaların bekleme listesine girmek gerekiyor. Maalesef ülkemize belirli sayıda ürün geliyor ve gelir gelmez tükeniyor. Bekleme listesi 600'ü bulanlar ve listeyi artı kapatanlar bile var...

SPOR AYAKKABININ YÜKSELİŞİ
Sezonun gözdesi şüphesiz spor ayakkabılar. Yüksek ökçeklerin pabucunu dama attılar... Bahar ve yaz boyunca elbisenin, şortun, pantolonun altına giyin bir spor ayakkabı bütün gün oradan oraya koştururken şıklığınızdan da ödün vermeyin. Özellikle boyu uzun olanlar bu sezon pek şanslı anlayacağınız. Sezonun en gözde spor ayakkabısı Balenciaga. Fiyatı 5 bin TL.

Ülkemizde 500 kişi bu ayakkabıyı satın almak için sırada bekliyor. Üstelik 150'si ödemesini dahi yapmış durumda. Bazı internet sitelerinde daha uygun fiyata ikinci eli satılıyor. Louis Vuitton'un Archlight spor ayakkabı koleksiyonu da yine en çok talep gören ama bulunamayan parçalar arasında. Ön dili uzun, bilek kısmı açık fütüristtik senaker'ların fiyatı 3900-5 bin lira arasında değişiyor.

Bu arada Etiler Alkent'in içindeki Zeynep Akçıray'ın sahip olduğu Deluxeseconds isimli mağazaya sipariş verdiğiniz takdirde bu spor ayakkabılara daha kolay yoldan sahip olabilirsiniz.Akçıray'ın ayda bir yurtdışına çıkan ve bu özel parçaları sipariş üzerine alan bir shopper yani özel alışveriş danışmanı var. Örneğin şu anda mağazada Louis Vuitton Archligt modellerinden iki adet var. Ama ikisinin de sahibi belli. ike'ın 2 bin dolara satılan Off-white modeli de en çok sipariş alan ayakkabılar arasında.

ÇANTALAR GELİYOR

Sezonun en gözde, en beğenilen çantalarından biri de Dior Book Tote modeli. 6 bin 700 lira olan modelin üç farklı renkli var: Siyah-beyaz, lacivert-gri ve renkli olan. Bekleme listesi renkli en renkli olan da. Lacivert-gri almak isterseniz listede sadece dört kişi var. Bu arada çok yakında Türkiye'ye bu ürünler geleceği için bekleme listesindekiler çantasına kavuşmuş olacak.

80'LERİN GERİ DÖNÜŞÜ

Küçükken yurtdışına yüzme yarışlarına gittiğimde annem paramı bel çantamda taşımamı tembihlerdi. O zaman hiç sevmezdim asla seveceğim de aklıma gelmezdi. Ama ne yalan söyleyeyim Gucci'nin deri pembe bel çantasını alsam mı diye düşünmedim değil. Neyse ki bekleme listesi beni bu fikrimden caydırdı. Sırf Gucci değil Louis Vuitton'un bel çantalarına da talep oldukça fazla. Doğru kombinlenince hiç de fena durmuyor aslında. Özellikle gece partilemek için ideal. Çantayı nereye koyacağım derdi de olmuyor. Sezonun en hit şapkasıysa Jacquemus'un hasır şapkaları. Simon Porte Jacquemus hem sosyal medyada hem de moda dünyasında ismini herkese ezberletmeyi başaran bir tasarımcı. La Bomba isimli videosu izlenme rekorları kırdı. "Haydi artık yaz gelsin" dedirten bu videoyu izlerken dans etmekten de geri kalmıyoruz. 2009'da annesini kaybettikten sonra kendi markasını kuran tasarımcının markası Jacquemus annesinin kızlık soyadı. Fransa'daki en önemli tasarımcılar arasında gösteriliyor ve onun ürünlerini taşıyanlar arasında Kendall Jenner, Beyonce başı çekiyor. Bu yazın en hit şapkasına da bizzat imzasını atıyor. Bu hasır şapkalar hem çok havalı hem de çok kullanışlı.

Burcu Aldinç