Prenses Diana’nın moda hikayesi
MODA

Prenses Diana’nın moda hikayesi

İngiltere prensleri William ve Henry, anneleri Prenses Diana’nın ikonik giysilerini sergilenmek üzere ödünç verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2018

Geçen Şubat ayının sonunda, Kensington Sarayı'nda açılan "Diana: Her Fashion Story (Diana: Onun Moda Hikayesi)" isimli sergide Galler Prensesi'nin Afrika'da mayınların üzerinde yürürken giydiği başlık ve yeleği ilk defa sergilenecek. Bunun yanı sıra moda ikonunun balayındayken giydiği bir elbise ile İskoçya ziyaretinde giydiği yöresel kıyafet de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

İngiltere tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ve kardeşi Prens Harry, anneleri Prenses Diana'nın anısı için geçen Şubat ayında Kensignton Sarayı'nda açılan "Diana: Her Fashion Story (Diana: Onun Moda Hikayesi) isimli sergiye Galler Prensesi'nin ölümünden sonra sandıklarından çıkarılmayan, ancak hafızlardan silinmeyen giysilerini ödünç verdi.

Bu kapsamda, Prenses Diana'nın ölümünden kısa bir süre önce 1997 yılında, askeri silahlara tepki çekmek amacıyla Angola'nun Huambo bölgesi'ndeki bir mayın alanında yürürken görüldüğü ünlü kareye de atıfta bulunuldu.

Prensesin, fotoğrafta giyerken görüldüğü koruyucu başlık ve çelik yelek, ilk kez sergilenecek.

Bununla birlikte, moda ikonunun balayındayken giydiği bir elbise ile İskoçya ziyaretinde giydiği yöresel kıyafet de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Henüz 36 yaşındayken trafik kazası sonucu yaşamını yitiren prensesin ölümü tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.