Alberta Ferretti ile stili hakkında!
MODA

Alberta Ferretti ile stili hakkında!

60’larındaki İtalyan tasarımcı, yaşam ve giyim stilinde eklektik ile klasiği buluşturuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Nisan 2018

"Zarif kodlara sahip, bana ve çevreme enerji verecek kıyafetler giymeyi severim. Gündüz saatlerinde stilim daima sadedir; genellikle siyah gömlek, ipek pantolon ve Rainbow Week kapsül koleksiyonundan bir süveter giyerim. Akşamları ise görünümüm romantik, zarif ve zamansız olmalı. Tercihim uzun, renkli ipek elbiseler. Küpeler imza aksesuarlarım arasında yer alır.

Klasik Cartier, Boucheron, Belperron ve Boivin küpeler ya da yeni Fransız markası Elie Top'un kinetik tasarımları favorilerimden. En sevdiğim aksesuarım, yıllar önce bir açık artırmadan aldığım, işlemeler ve incilerle bezeli çanta. Ayrıca bugünlerde vazgeçemediğim bir diğer aksesuar da Apple AirPods. Her zaman yüksek topuklu ayakkabılar giyerim (minyon bir fiziğe sahibim) fakat Miu Miu terliklerle gezen bir kadının duruşunu da beğenirim.

Özel bir stil ikonum yok. Yalnızca ünlülerin, modellerin ya da influencer'ların değil, günlük hayatta tanıştığım kadınların da stillerinden etkilenebilirim. Bir kadının feminenliğini eşsiz bir şekilde yorumlayabilmesi ona güç kazandırır. Bana en çok ilham veren, aynı zamanda iş ahlakını miras bırakan kadın annemdir. Tabii, ilham verici diğer kadınları da unutmamak gerek: Barok ressam Artemisia Gentileschi, yazar Jane Austen ve yarattığı tüm kadın kahramanlar, şair Alda Merini, oyuncu Meryl Streep, eşi benzeri olmayan ve bir gün tanışmayı ümit ettiğim Oprah Winfrey...

Cumartesi sabahları kimse yokken stüdyoma giderim ve önceki haftalardan zihnimde kalan düşünceleri organize ederim. Öğleden sonra köpeğim Alfonso ile sahilde yürüyüş yaparım ve akşam yemeğinde evde arkadaşlarımı ağırlarım. Pazar günlerini ise okumaya ve İtalya çevresindeki sergileri gezmeye ayırırım. Favori sanatçım, Michelangelo Pistoletto. Son derece ilham veren, bu güçlü ismin arkadaşım olması sebebiyle kendimi şanslı hissediyorum.

Shiseido Future Soyorumlution LX fondötenim olmadan yaşayamam. Chanel No. 5 parfüm ve Charlotte Tilbury Legendary Lashes maskara da vazgeçilmezlerimden. Merak duygusu beni farklı dünyaları ve kültürleri keşfetmeye itiyor. Dünyadaki favori alışveriş adresim Mumbai'deki Chor Bazaar. Ayrıca Akdeniz aşığı olduğum için Aeolian Adaları, Capri, Ibiza ve Formentera da en sevdiğim destinasyonlar arasında yer alıyor. Yeni bir gelişme olarak, Alitalia'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı üzere, İtalyan havayolu şirketinin yeni üniformalarını ben tasarlayacağım. Alitalia ülkemizin önemli bir sembolü niteliğinde, dolayısıyla İtalyan güzellik algısının dünyayı dolaşacak olması fikri beni heyecanlandırıyor."