Çantalar artık minnacık
MODA

Çantalar artık minnacık

Koskocaman çantaların ardına saklandığımız, neredeyse birer valizle oradan oraya koşturduğumuz günler geride kaldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Nisan 2018

İlkbahar-yaz sezonunda küçük hatta mikro çantalar çok popüler. Gucci, Fendi, Chloe, Mansur Gavriel başta olmak üzere neredeyse tüm markalar bu sezon popüler çanta modellerinin bire bir ama minyatür versiyonlarını piyasaya sürdü.

İngiliz Guardian gazetesi bu durumda sosyal medyanın da büyük etkisi olduğunu vurgulayıp, "Bir kombini göstermek istediğiniz zaman ne yazık ki büyük çantalar fotoğraf çekimine uygun değil. Ya çantadan ya da görüntünüzün tamamını göstermekten vazgeçmeniz gerekiyor. Bu durumda sosyal medyanın da etkisiyle modaevleri daha küçük ve fotoğraflarda daha iyi çıkacak modeller üretmeye başladı" yorumunu yaptı.

Tabii ki bu trendi Mango, Zara, Topshop ve H&M gibi markalar da devam ettirdi. Gazeteye konuşan sektörün önde gelen isimleri kadınların çoğunun bir cep telefonunun bile sığma ihtimali olmayan bu çantalara bu kadar ilgi göstermesinin nedeninin sosyal etiket olduğunun da altını çizdi. Gazete, "İçine paranızı bile zar zor sığdıracağınız bir çanta, sizin için gerekli olan malzemenin başka biri tarafından taşındığı anlamına geliyor. Bu çantalar da ne kadar önemli olduğunuzu göstermenin en önemli yöntemlerinden biri" diye yazdı.