2018 ilkbahar-yaz gelinlik trendleri
MODA

2018 ilkbahar-yaz gelinlik trendleri

Evlilik planları yaparken 2018 ilkbahar, yaz ve sonbahar gelinlik trendlerine göz attınız mı?

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2018

Ünlü modaevlerinin 2018 gelinlik koleksiyonlarında pek çok sıra dışı detay göze çarpıyor. Düşük omuzlar, dev fiyonklar, transparan detaylar, kat kat püskül ve danteller ağırlığını hissettirirken, romantizm rüzgarları estiren plaj gelinleri de öne çıkıyor. İşte bu yılın gelinleri için trend tüyoları...

Klasik, iddialı, bohem veya romantik... Bu yılın koleksiyonlarında mutlaka hayallerinizdeki gelinliği bulacaksınız. Henüz kararınızı vermediyseniz, bu trendlere bir göz atın...

Geçtiğimiz yıldan bu yana sıkça rastladığımız açık omuz modası, gelinlikleri de etkisi altına aldı. Gelinliğe iliştirilmiş gibi duran omuzlar, dantellerle süsleniyor ve sade tasarımlara bile elegan bir hava katıyor. Monique Lhuillier'den Rime Arodaky'ye kadar birçok tasarımcının koleksiyonunda omuzları açıkta bırakan romantik gelinlik modellerini görebilirsiniz.

Gelinliklerde kurdele ve fiyonk kullanmak, yeni bir şey değil ancak bu sezon fiyonkları ilk kez omuzların üstünde görüyoruz. Hatta bazıları dirseklere kadar iniyor.

BOHEM VE FARKLI
Plaj gelinleri, 2018'in en baskın akımı olarak göze çarpıyor. Basit siluetler, tüllü uzun kumaşlar, uçuşan şifonlar ve dantel detaylar; çabasız, hiç uğraşılmamış bir görüntü sunuyor. Bohem havadaki bu gelinlikler, çoğunlukla düz sandaletler ve örgülü saç modelleriyle tamamlanıyor.


Monique Lhuillier

Klasik balo elbiseleri ve dantelli modeller bir yana dursun; bu yılın gelinlikleri arasında bolca ceket-pantolon takımlar, kısa elbiseler ve renkli detaylar göreceğiz. Monique Lhuillier, düz beyaz ceket-pantolon takımlarıyla, Sachin&Babi ise pantolon üzerine kuyruklu tunikleriyle öne çıkıyor. Düğününde çok ciddi görünmek istemeyenler ise; Lela Rose'un düşük omuzlu, özel dikim takımlarına göz atabilir.


Lela Rose

2018'de duvakların yerini pelerinler almaya başlıyor. İşlemeli, nakışlı, başlıklı pelerinler; elegan ve sıra dışı bir stil arayan gelinler için ideal. Elie Saab, sonbahar koleksiyonunda göz alıcı pelerinli modellere yer veriyor.


Elie Saab

Daha önce Vera Wang gibi ünlü modaevlerinde çalışan Danielle Frankel, kendi ismiyle hazırladığı ilk gelinlik koleksiyonunda romantik rüzgarlar estiriyor. Haute couture'e cesur kesimler katan Frankel; ipek saten kullanılan balon kollu modelleriyle farklı bir çizgi sunuyor.


Danielle Frankel

Son dönemde Türk gelinlerin de sık sık tercih ettiği Naeem Khan, lüks kumaşları yaratıcı bir şekilde kullanmasıyla tanınıyor. Tüyler, danteller ve incilerin cömertçe kullanıldığı gelinlik modelleri, kendine güvenen gelinler için ideal.


Naeem Khan

Uçuşan tülleri sevenler için de yeni sezonda pek çok seçenek var. Viktor & Rolf; tül etekli, uzun kollu modelleriyle sade ve romantik bir görünüm arayanlara hitap ediyor. Tütü etekleri, düz üstlerle tamamlamak çok moda.


Viktor & Rolf