En havalı tasarımlar bir tık uzakta
MODA

En havalı tasarımlar bir tık uzakta

Genç tasarımcıları müşterilerle buluşturmak için kurulan internet sitesi şimdiden dünyanın dikkatini çekmiş durumda. Siteye ürün veren 10 tasarımcıdan biri de Türk.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2018

Genç tasarımcılar için markalarını tanıtmak, tasarımlarını alıcıyla buluşturmak ve hedef kitlelerine ulaşabilme en zor şeyler. Dünyanın dört bir noktasındaki tasarımcılar sosyal medyanın bir dakikada onlarca hatta yüzlerce markayı gözünümüzün önüne serdiği şu günlerde hayatta kalmayı başarmakta zorlanıyor.

Çinli yatırımcı Ada Yi Zhao bir süre önce Curated Crowd isimli bir internet platformu kurdu. İngiltere'de yaşayan 34 yaşındaki yatırımcı Ada, yıllarca dev bankalarda üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar vermiş.

Yatırımcı, ülkesinde yaşayan 1990-1980 yılları arasında doğmuş 368 milyon genci hedef aldığını söylüyor. Sitede yeni tasarım markalarıyla, tüketiciyi buluşturuyor. Ancak bu tasarımcıların bir özelliği var, onlar henüz isim yapamamış ama yetenekli gençler.

Forbes dergisine konuşan Ada, "Bu nesil aşırı reklamı yapılan, her yerde bulunan, dergilere düşmüş ve insanın gözüne sokulan markaları taşımak istemiyor. Ben de onlar için bir hikayesi ve yeteneği olan tasarımcıları buluyorum. Böylece tasarımcının kendisini tanıtmak için paraya ve reklam desteğine ihtiyacı olmuyor. Tüketiciler de başarılı tasarımcılardan belki de dünyada bir adet olan bir ürün alma şansını yakalıyor" diye konuşuyor. Şu ana kadar 10 tasarımcıyı bu platformda tüketicilerle buluşturan Ada "Modanın geleceğini değiştirecek kadın" olarak tanımlanmaya başladı başladı bile.

TÜRK TASARIMCI DA SİTEDE
Çinli yatırımcının seçtiği isimlerden biri de Türk çanta tasarımcısı Esin Akan... Burberry'nin de aralarında bulunduğu birçok ünlü firmada deri ürünleri üzerine çalışan Akan 2012 yılında kendi ismiyle bir marka kurdu. Central Saint Martins'ten mezun olan Akan, kendi markasıyla birçok İngiliz moda editörünün de dikkatini çekmiş durumda. "Amacım şehirli ve kendi ayakları üzerinde duran kadınlar için pratik, işlevsel ve şık tasarımlar yaratmak. Çantalar ya şekilden şekle giriyor ya da iç içe birkaç parçadan oluşuyor. Sporda da gece bir davette de kullanmanız mümkün oluyor" diyor.

İdil Demirel