Claudia Schiffer'ın çabasız stili
MODA

Claudia Schiffer'ın çabasız stili

47 yaşındaki süpermodel ve iş kadını, zamana meydan okuyan çabasız güzelliğin temsilcisi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mayıs 2018

Modelliğe ilk başladığımda, Karl Lagerfeld başkalarının beklentisini karşılamak yerine olduğum gibi davranmam gerektiğini söylemişti. Tüm kariyerim boyunca bu tavsiyeyi anımsadım ve içgüdülerime güvendim. 30 yıl boyunca harika tasarımlara modellik yapma şansım oldu ve bana en çok yakışanları zaman içinde öğrendim.


Isabel Marant

MiH marka geniş paça jean'leri farklı stillerde kullanmayı ve Isabel Marant'ın cool parçalarını çok seviyorum, özellikle nakışlı bohem tişörtleri 70'lerin muhteşem havasını yakalamak için ideal.

Kaç çift ayakkabım var hatırlamıyorum, sanırım sayısını bilemeyeceğim kadar çoklar! Favorim; Aquazzura kapsül koleksiyonundan işlemeli ipek Cloudy Star.


Aquazzura

Markanın yaratıcısı Edgardo Osorio'nun bu ayakkabı için tasarladığı bulut desenleri çocukluğumda takma adım olan Cloudy ile uyum içinde...

70'ler ve 80'lerin trendlerine hayranım; kabarık etekler, terzi işçiliğine sahip ceketler, işlemeli bluzlar, kovboy botları...


Chloe

Chloé'nin 'C' harfli yüzüğü sezon başında alışveriş listemin ilk sırasında yer aldı. 80'lere harika bir gönderme yapan bu yüzüğü ismimin baş harfine referans olduğu için de ayrıca sevdim.


Anya Hindmarch

Chanel'in plastik pelerini, Anya Hindmarch'ın çapraz takılan çantası ve Gucci güneş gözlüğü de gardırobumun demirbaşları arasında yerini aldı.


Gucci

Thomas Struth ve Andreas Gursky gibi pek çok sanatçıya hayranım ancak Andy Warhol'un kalbimde ayrı bir yeri var. Genç bir model olarak Marais, Paris'te yaşarken sanat galerilerinde zaman geçirmeye bayılırdım. Centre Pompidou'da Warhol sergisine gittiğimi ve şöyle düşündüğümü anımsıyorum: "Bir gün bunlardan birini alacağım." Şimdi çalışma odamda Warhol'un resimlerinden biri yer alıyor.

Evdeki özel tablolardan biri de eşimin (yönetmen Matthew Vaughn) evlilik teklif ettiği günden hatıra; Ed Ruscha imzalı Evlen Benimle tablosu. Cevabımın ardından gelen ve üzerinde Evet yazan başka bir Ed Ruscha tablosu da ilkiyle yan yana asılı. Eğer Londra'da üç çocuğumla birlikte evdeysem, genellikle sadece beş dakikamı alan bir makyaj rutinim olur.

Cildimdeki kızarıklıklar için Claudia Schiffer Make Up BB baz ya da krem kapatıcı kullanırım. Ardından dudak ve yanaklarıma renklendirici uygularım. Yanaklarımdaki pembelik henüz yeni koşudan gelmişim gibi sağlıklı bir görünüm yaratır. Gözlerimin daha büyük görünmesini sağlayan Luxurious Volume maskara ile makyajımı tamamlarım.


Ölmeden önce yapmak istediğim şeyler arasında Elton John ile piyano düeti var. Gerçekleşmesini arzuladığım diğer hayallerim ise kokteyl kursuna gitmek ve Cotswolds'daki Daylesford çiftliğinde organik yemek pişirme konusunda uzmanlaşmak.


Daylesford çiftliğinden organik sebzeler