Prada'nın naylonuna ikon imzası
MODA

Prada'nın naylonuna ikon imzası

Geçtiğimiz Ocak ayında Prada Warehouse’ta düzenlenen Prada Sonbahar/Kış 2018 erkek giyim defilesini diğerlerinden ayıran önemli bir fark vardı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mayıs 2018

İtalyan modaevi, Prada Invites projesiyle tasarım dünyasından dört usta ismi koleksiyon için dört özel tasarım yapmaya davet etti. Mimarlar Rem Koolhaas ve Jacques Herzog-Pierre de Meuron ikilisi ile tasarımcılar Konstantin Grcic ve Ronan-Erwan Bouroullec kardeşler, Prada'nın imza materyali olan Black Nylon ile modaevinin çizgisine endüstriyel bir yaklaşım getirdiler.

Naylonun pratik, teknik ve estetik yönlerini sorgulayan dört tasarım arasında yer alan sırt çantası, ortağı olduğu mimarlık ofisi OMA aracılığıyla uzun yıllardır modaeviyle işbirliği içinde olan Rem Koolhaas'ın eseri. Doğayı keşfederken son derece kullanışlı olan sırt çantasının şehirde de tercih edilen kişisel bir aksesuar haline geldiğini söyleyen ünlü mimar, "Klasik sırt çantasında eşyalar tek bir şekilsiz hacmin içine sıkıştırılır. Konum, yani sırt da erişimi zorlaştırarak kullanıcıyı rahatsız eder" diyor. "Bu yeni tasarım ise çağdaş kent insanına daha uygun. Modern yaşamın gereği olan cihazları alacak boyutta bölmeler içeriyor. Önde taşındığı için kullanıcı içindekilere istediği an erişebiliyor. Ayrıca görülmeyen temaslara maruz kalabilen sırt çantasına kıyasla güven duygusu veriyor."