İkonoklast tavır
MODA

İkonoklast tavır

Bulgari, Baselworld saat fuarına getirdiği yeniliklerle kendi koyduğu kuralları yıktı. Göz attık.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ağustos 2018

Güneş Uysalefe

Gelenekleri yaşatma konusunda Bulgari'nin ayrı bir yeteneği var. Değerleri alt üst etmeden, marjinalleşmeden, vizyon sahibi adımlarla eskiyi günümüze taşıma becerisi, İtalyan markanın son kararları ve kreasyonlarına da yansımakta. Örneğin yeni marka yüzü olarak açıkladığı isim Lady Kitty Spencer. Prenses Diana'nın yeğeni, bir yandan İngiliz aristokrat sınıfı temsil ederken, aynı zamanda kıvrımlı hatları ve şehla gözleriyle popüler kültürün alışageldiği güzellik kriterlerine meydan okuyan bir isim. Ve işte, objektif karşısında Serpenti Forever çanta ve Monete yüzükle, doğal bir Bulgari kadını olarak karşımızda. İlk defa Spencer'ın taktığı tasarımlardan biri de 2018 Baselworld'de sunulan metalik deri kayışlı yeni Serpenti Twist Your Time saat. İsminin ima ettiği üzere değişebilir kayışlara sahip olan bu model, özellikle kavuştuğu ince altın zincirli kayış versiyonuyla sembolü olan yılanın hakkını vererek, deyim yerindeyse 'derisinden' sıyrılabiliyor.


Yeni zincir kayış yorumuyla Serpenti Twist Your Time saat Üstte: 1970'lerden bir Bulgari reklam kampanyası

Gelenek kavramına dönecek olursak; Bulgari, 1918 yılında oyuncuları arasına katıldığı yüksek saatçilik sahnesinde bir asrı devirişini Diva Finissima tasarımıyla taçlandırmakta. Sadece 10 adet üretilen Minute Repeater özellikli bu saat, Urushi adı verilen tarihi Japon lake tekniğiyle, altın tozunun bir bambu sapı aracılığıyla kadrana serpilişi ve bir ay süresince kat kat cila uygulanmasıyla yaratılmış. Diğer bir zanaat harikası olan yeni Diva's Dream Phoenix Tourbillon'da, efsanevi bir hayvan da olsa Anka Kuşu'na yer verilmiş, yılan istisnai olarak başrolden ayrılmış. 37 mm çaptaki pembe altın kasası 76 adet parlak kesim pırlanta ile süslenince de bu tasarım 50 adetlik üretimle sınırlanmış. Sarı, pembe ve beyaz altının şeritler halinde yan yana getirildiği yeni Serpenti Tubogas ve ilk defa Tubogas kayışla eşleşen Lucea modeli, markanın ikonik çizgisini evrime uğrattığı diğer yorumlardan.

Kendi mirasına sahip çıkış biçiminde izlediği yolda devam ederse Bulgari'nin kırmadan bükeceği daha nice mücevher ve saat geleneği olacağı kesin.