Modern klasik
MODA

Modern klasik

Stefanel Sonbahar/Kış 2018/19 koleksiyonunu ve imza trikolarını İtalyan markanın Türkiye perakende müdürü Gülru Avar’dan dinledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ekim 2018

Çimen Uzsoy G.

Stefanel'in sezon koleksiyonunu nasıl tarif edersiniz? Nelerden ilham alınarak oluşturuldu?
Koleksiyondaki her parça hem zamansız hem de modern bir kimliği temsil ediyor. Ürünler bir taraftan her sezon kullanılabilecek kadar güçlü ve çok yönlüyken, diğer taraftan günümüz trendlerine uyum sağlayacak kadar dinamik ve modern çizgideler.

Koleksiyonda markanın imzası haline gelen nötr tonların yanı sıra pembe, turuncu, sarı gibi güçlü renkler ve cesur desenler de mevcut. Bir değişimden söz etmek mümkün mü?
Sizin de belirttiğiniz gibi Stefanel'in kimliğinde doğal renkler belirleyici rol oynuyor. Natürel tonların sadeliğindeki ve zamansızlığındaki güç marka için vazgeçilmez olmaya devam ederken, yeşil, turuncu, sarı gibi sıcak renkler de jakarlı dokular ve ekoselerle feminenliği daha çok ön plana çıkarıyor. Renk ve desenlerdeki bu değişiklik, klasik çizgiler ile özgün unsurlar arasında denge sağlıyor. Koleksiyonlarımız da bu şekilde değişen günümüz koşullarına adapte ediliyor.

Stefanel kadını hangi özelliklere sahip?
Stefanel kadını, sezon trendlerini takip eden fakat kendi tarzını daima koruyan sofistike bir kadın. Şık olmaya önem verirken konforundan ödün vermeyen, günümüz koşturmacasında kendini rahat hissetmeyi ve doğru şekilde ifade etmeyi önemseyen, tercihler ini açıkça ortaya koyan güçlü bir profil.

Trikolarınız kült statüsünde. Stefanel'in kaşmir ve trikolarını bu kadar özel kılan nedir?
Trikolar her sezon koleksiyonların merkezinde yer alıyor. Bu kadar ilgi görmeleri ise birkaç unsurun doğru şekilde bir arada bulunmasından kaynaklanıyor: Doğru ve en yüksek kalitede lifler, her sezon daha da gelişen ve farklılaşan üretim teknolojisi ve güçlü tasarımlar. Kaşmir, alpaka, moher gibi doğal liflerden örülmüş trikolarımız şüphesiz bu sezonun da gözdeleri
arasında.

Yeni sezondan sizin favori parçalarınız hangileri?
Seçim yapmakta çok zorlansam da, renkli triko kabanlar, feminen kesimleriyle yumuşacık kaşmir trikolar ve dar paça pantolonlar kendimi içinde çok rahat hissedebildiğim, aynı zamanda günün her anında her ortama adapte olabilmemi sağlayan muhteşem parçalar.

Bu koleksiyonda tamamen ipekten üretilmiş parçalar da göze çarpıyor.
Son iki sezondur yüzde 100 ipekten üretilen özel bir ipek koleksiyonumuz var. Klasik ve sezonsuz parçalara ek olarak, sezona göre değişen model, renk ve desenlerde ürünleri Stefanel müşterileriyle buluşturuyoruz.