Ebru Atılgan'ın ilham kaynakları
MODA

Ebru Atılgan'ın ilham kaynakları

Exquise kreatif direktörü Ebru Atılgan, kadınların şehir hayatında bireyselleşme çabasını yansıtan, Urban Jungle ismini verdiği Sonbahar/Kış 2018/19 koleksiyonunun ardındaki ilham kaynaklarını anlattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ekim 2018

"Wes Anderson'ın The Royal Tenenbaums filmi beni çok etkiliyor. Filmdeki renk kombinasyonu müthiş.

Ailenin kızı Gwyneth Paltrow'un oynadığı Margot Tenenbaum karakteri çok ilham vericiydi. Karakterin hem cool bir duruşa sahip olması hem de arayış halinde olması beni etkiledi.

Diğer bir ilham kaynağım da Rus edebiyatından Lou Andreas-Salomé'nin otobiyografik romanı Ruth oldu. Ruth da mesela zamanın ötesinde bir genç kız. Hayal dünyası çok geniş; büyük kurgular ve hikayeler yaratan biri. Aynı zamanda çok güzel ve sürekli kendisiyle ilgili çaba harcıyor. O döneme ait bir kız için üniversite çok imkansızken bu yola girmiş biri Ruth. Mücadelesini soluksuz okudum. Bu koleksiyonda, İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonumuza kıyasla daha şehirli bir kadın var. Ona en çok Milano yakışır gibi geliyor bana. Çünkü orada bir kadın, sadece stiletto giyerek tüm görünümünü daha feminen yapabiliyor. Bir iş tulumunu bile bir kemer ve bir çift küpe ile parti kıyafeti haline getiren kadınlar var."


Ebru Atılgan


Exquise sezon podyumundan