Dice Kayek ile Rachid Koraichi'den ortak sergi
MODA

Dice Kayek ile Rachid Koraichi'den ortak sergi

Uluslararası Türk moda markası Dice Kayek, çağdaş ressam ve gravürcü Rachid Koraichi ile Paris'te ortak sergi açtı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Ekim 2018

Dünyaca ünlü Türk moda markası Dice Kayek ile ressam Rachid Koraichi'nin ortak sergisi Le Marais Bölgesi Belediye Sarayı'nda açıldı. Sergide; Dice Kayek ve Rachid Koraichi'nin 'Bustier d'Amour' adlı giyilebilir sanat eseri beğeniye sunuldu. Dice Kayek'in yaratıcıları Ayşe-Ece Ege; eseri Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla SKIN Derneği yararına tasarladı.

Dice Kayek adına Ece Ege, Rachid Koraichi'nin bu sanatsal ve hayır projesine katılma çağrısında bulunduğunda, sevinçle kabul ettiklerini kaydederek şunları söyledi; ""Bu dünyadaki kadınlarının çoğunu etkileyen önemli bir amaç. Bu projenin kalbimizdeki yeri hem insani sebeplerden hem de sanatsal olarak bizi çok motive ettiği için çok büyük. Rachid'le birlikte yarattığımız "Bustier d'Amour" haute couture bir parça. Rachid ve Dice Kayek'in dünyalarını bu işbirliğinde bir araya getirmek bizi çok mutlu etti. Bu büstiyer Rachid'in felsefesini ve biz ikimizin sanatsal vizyonunu kristal boncukların işlemesiyle ifade ediyor. Eşsiz bir parça olan "Bustier d'Amour", tamamen elde işlendi. Bizi böyle güzel bir amaca destek çağrısında bulunduğu için Rachid'e müteşekkiriz."

SKIN Derneği Hakkında
2012'de Paris'te kurulan SKIN Derneği, meme kanseri olan kadınların kendilerini sanat ve/veya spor aracıyla baştan yaratmasına destek oluyor. Hasta-sanatçı ve sporcu ikilileri birlikte eserler üretiyor, spor performansları gerçekleştiriyorlar. SKIN Derneği de Fransa, Belçika ve Quebec'teki prestijli mekanlarda, sağlık kurumlarında ve hastanelerde bu işlerin sergilenmesini sağlıyor. SKIN Derneği, kadınlar arasındaki bağı güçlendirmeye, kadınların kendini ifade etmesine, kendini aşarak yeniden yaratmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.