Balenciaga İlkbahar/Yaz 2019
MODA

Balenciaga İlkbahar/Yaz 2019

Demna Gvasalia imzalı Balenciaga İlkbahar/Yaz 2019 sezonunda davetlileri ince uzun, klostrofobik bir dijital tünelin içine davet ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Kasım 2018

Demna Gvasalia'nın Art Basel'de tanıştığı Kanadalı sanatçı Jon Rafman imzalı enstalasyonda akıp giden görüntülerin ve müziğin gücüyle seyirciler kendilerini adeta bir bilgisayarın çipleri içinde kaybolmuş hissediyor.

"Varoluş anahtar, şimdi cevap, ego, olduğunuz kişi değil..." Tıpkı bir mantra gibi sürekli tekrarlanan bu sözler eşliğinde sunulan koleksiyonun genelinde daha karanlık bir stil ve modern bir zarafet vurgulanıyor.

Geniş, güçlendirilmiş omuz detayları ile öne çıkan ve bele oturan smokin ceketleri, kruvaze elbiseler, retro görünümlü denimler, fırfırlı mini etekler, bol ve uzun kollu gömlekler ile markanın klasiklerini yorumlayan Gvasalia, desenlerde ise farklı fontlar ile yinelenen marka logosunun yer aldığı parçalar dışında Eyfel Kulesi'ni de taşlarla işleyerek tasarımlara taşıyor.

Daha önce sokaklara adanan koleksiyonların aksine daha ağırbaşlı, daha burnu havada bir koleksiyon sunan Balenciaga'nın bu yeni hamlesi, markanın son yıllardaki başarısının müsebbibi Millenial'lar nezdinde hafif bir hayal kırıklığı yaratsa da genel olarak beğeniyle karşılanıyor.